GadgetGear.nl

IFA: Segway introduceert de Robot Loomo

Vorig jaar liet Segway al wat apparaten zien die een idee gaven van waar het bedrijf naartoe wilt als het om robots gaat. Dit jaar liet Segway de Robot Loomo zien. Een zelf balancerende robot met wat meer menselijke trekjes.

De Segway Robot Loomo is een kruising tussen een persoonlijke assistent en een vervoersmiddel. Het is namelijk nog steeds mogelijk om op de Robot Loomo te stappen en weg te rijden als bij iedere andere Segway.

De robot unit die op de Segway is geplaatst, maakt gebruik van AI en camera’s die door Intel’s computer vision worden aangedreven. Zo kan de robot diepte zien en daarmee botsingen voorkomen. Ook kunnen objecten, gezichten en stemmen worden herkend. Het hele systeem draait op Android zodat er gemakkelijk nieuwe mogelijkheden voor de robot ontwikkeld kunnen worden.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten