IFA: Segway introduceert de Robot Loomo

Vorig jaar liet Segway al wat apparaten zien die een idee gaven van waar het bedrijf naartoe wilt als het om robots gaat. Dit jaar liet Segway de Robot Loomo zien. Een zelf balancerende robot met wat meer menselijke trekjes.

De Segway Robot Loomo is een kruising tussen een persoonlijke assistent en een vervoersmiddel. Het is namelijk nog steeds mogelijk om op de Robot Loomo te stappen en weg te rijden als bij iedere andere Segway.

De robot unit die op de Segway is geplaatst, maakt gebruik van AI en camera’s die door Intel’s computer vision worden aangedreven. Zo kan de robot diepte zien en daarmee botsingen voorkomen. Ook kunnen objecten, gezichten en stemmen worden herkend. Het hele systeem draait op Android zodat er gemakkelijk nieuwe mogelijkheden voor de robot ontwikkeld kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram