Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Lenovo introduceert slimme schakelaar, lamp en camera

Dit jaar lijkt Lenovo echt vol te gaan voor aanwezigheid in het smartphone. Toch start met merk met een bescheiden assortiment. Een slimme lamp, een slimme schakelaar en een IP camera moeten de entree markeren.

Lenovo Smart Plug

Met de Lenovo Smart Plug wordt het mogelijk op via de Lenovo Link app apparaten op afstand aan en uit te zetten. Hoewel we nog niet hebben gevonden hoe de Lenovo Smart Plug communiceert, is hij wel extreem compact ontworpen. Zo is de kans kleiner dat hij andere stopcontacten in de weg zit.

Lenovo Smart Bulb

Terwijl Philips Hue en Ikea het uitvechten in de massamarkt voor slimme verlichting, probeert Lenovo ook hier een stukje markt te veroveren met haar Lenovo Smart Bulb. Lenovo claimt dat je de lamp met de stem kan bedienen, maar we hebben niet het idee dat de lamp een microfoon bezit. De kans is groter dat Lenovo compatibility met Alexa en/of Google Assistant zal aanbieden bij de Lenovo Smart Bulb. Ook hier gebruik je weer de Lenovo Link app voor de aansturing en is nog onbekend welke technologie Lenovo voor de communicatie gebruikt.

Lenovo Smart Camera

De nieuwe Lenovo Smart Camera IP camera sluit het rijtje van Lenovo af. De camera heeft een beeldhoek van 355 graden breed en 120 graden hoog. Infrarood verlichting is aanwezig evenals tweeweg audio. Zeer waarschijnlijk communiceert de camera via WiFi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.