Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

IFA: JBL toont de Link BAR & Link VIEW

Tijdens ons bezoek aan IFA toonde Harman ook twee toevoegingen van JBL aan de JBL Link serie; de Link BAR en de Link VIEW.

 

Link BAR

De Link BAR is een soundbar waarmee een optie geboden wordt waarbij Android TV en Google Assistent ingebouwd zitten. Het geluidssignatuur wordt omschreven als iets dat kenmerkend is voor JBL, wat wil zeggen bas-zwaar. Tijdens de demonstratie die we kregen, waarbij de Link BAR in een aparte kleine ruimte getoond werd, werd duidelijk dat dit idee ook waargemaakt wordt. Een duidelijke JBL-signatuur met een accent op het laag en een dikke bas. Hiermee is het dus ook duidelijk interessant voor vooral een specifieke groep gebruikers.

Een andere noemenswaardige feature is de ‘PrivacySwitch’ waarmee de microfoon van de soundbar uitgeschakeld kan worden.

De JBL LINK BAR beschikt over drie HDMI ingangen en een HDMI ARC uitgang, optische spdif en een AEX-aansluiting en ondersteunt tevens Bluetooth. De afmetingen zijn 1020 x 60 x 93 mm.

De LINK BAR en de optionele subwoofer zijn in Europa beschikbaar in het voorjaar van 2019 voor een adviesprijs van respectievelijk €399 en €249.

 

Link VIEW

De JBL Link VIEW is het beste te omschrijven als een speaker met een 8″ touchscreenscherm (720p) en een 5 MP front camera.. Het apparaat is bovendien spatwaterdicht (IPX4). Het idee is dat je het apparaat bijvoorbeeld in je keuken kan gebruiken en via Youtube je kookinstructies mee krijgt of een videogesprek voert. De JBL Link VIEW ondersteunt Bluetooth, Chromecast en Google Assistent.

Tijdens de demo die we kregen maakte de Link VIEW een prima indruk qua geluid. De Google Assistent-functionaliteit werd bovendien gedemonstreerd met de werking van het licht, wat prima werkte, maar het zou uiteraard beschamend zijn wanneer tijdens een productdemo dit niet voor elkaar zou zijn.

De Link VIEW meet 332 x 152 x 100 mm en is beschikbaar vanaf €299.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.