Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

IFA: Harman Kardon Enchant soundbar-serie; 13 of 8 kanalen

Op IFA kondigde Harman Kardon haar Enchant soundbar-serie aan. Een serie welke twee soundbars omvat, de 1300 en 800, en een subwoofer. Het idee achter deze serie is om een surround-ervaring te bieden puur op basis van de DSP (digital signal processing)-implementaties in de soundbar die Harman Kardon ‘MultiBeam’ noemt. De Enchant-serie is verder voorzien van Chromecast.

De dimensies van de Enchant 1300 zijn 1120 x 65 x 125 mm. Als we de technische specificaties bekijken springen in het oog de 13 kanalen, welke ingevuld worden door de combinatie van woofers en tweeters. Qua aansluitingen zien we op de Enchant 1300 een 3,5 mm jack-aansluiting, optische spdif, drie HDMI aansluitingen en een HDMI-out welke ARC ondersteunt. De adviesprijs bedraagt €999.

 

De dimensies van de Enchant 800 zijn 860 x 65 x 125 mm en beschikt over 8 kanalen. Ook qua aansluitingen is de Enchant 800 wat bescheidener voorzien dan zijn grote broer; een 3,5 mm jack-aansluiting,  één HDMI-aansluiting, een HDMI-out welke ARC ondersteunt en een optische spdif-aansluiting. De adviesprijs bedraagt €699.

 

De draadloze subwoofer is los te krijgen en kent als dimensies: 296 x 400 x 296 mm. De adviesprijs bedraagt €699.

 

De automatische MultiBeam-kalibratie moet ervoor zorgen dat de Enchant soundbars in tegenstelling tot met een ouderwetse externe microfoon, zich draadloos aan de specifieke afmetingen van de kamer aanpassen.

De Harman Kardon Enchant serie is vanaf de herfst 2018 verkrijgbaar in selecte winkels en via de officiële site van Harman Kardon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.