Microsoft en Harman/Kardon werken aan Cortana speaker

Hoewel nog steeds niet verkrijgbaar in Nederland, blijft de Amazon Echo een begerenswaardig product. Dit door Alexa, wat een briljante stemassistent is. Google heeft met Google Home al een directe concurrent gelanceerd. In de vorm van een Google Cast multiroom speaker en Microsoft sluit nu ook aan. Maar Microsoft doet het anders voor haar Cortana. Microsoft heeft de samenwerking gezocht met Samsung’s Harman/Kardon.

Het idee van de twee is om de Cortana stemassistent te lanceren met gewoon een heel goede speaker in plaats van een gewoon goede speaker. Iets wat je aan Harman/Kardon wel kunt toevertrouwen. Daarnaast is het design van de speaker toch ook wel heel bijzonder. Al laten de twee in onderstaande video niet heel veel details zien. De verwachting is dat de speaker in 2017 in de verkoop zal gaan.

Microsoft probeert de Cortana SDK bij meerdere fabrikanten populair te maken. Zo zouden we in 2017 zelfs Cortana in auto’s tegen moeten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.