Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: De nieuwe 3D Printers van XYZprinting

Tijdens de IFA heeft XYZprinting de gelegenheid genomen, om een forse lijn nieuwe 3D printers te presenteren. Ze presenteerde onder anderen haar tweede generatie full color 3D printers, waarbij één model ook in 3D kan scannen.

Da Vinci Super

Met de Da Vinci Super heeft het merk een nieuwe, grote 3D printer in haar assortiment die met fillaments van derden kan werken. Deze printer print met 20-400 microns en met 180mm per seconde. Het totale object mag 30x30x30cm groot zijn.

Het printbed wordt automatisch gekalibreerd en is van hittebestendig glas. Hierdoor kan de nozzle nu 260 graden heet worden en kan het printbed een temperatuur van 100 graden aan. Het is nu dus mogelijk om met carbonfiber, nylon en andere materialen te printen. Ook kan de printer beter overweg met tussenstops voor het verwisselen van filamenten e.d.

Tenslotte is het mogelijk om de printkop te vervangen voor een laser om zo te graferen.

Da Vinci Color Mini

Met de Da Vinci Color Mini wordt het goedkoper om in full color te printen. Het geheim zit hem erin dat filamenten worden gecombineerd met inktpigmenten. Deze Da Vinci Color Mini print met 170mm per seconde met een fijnheid van 100-400 microns. Objecten mogen 13x13x13cm groot zijn. Ook hier kan weer een laser worden geplaatst om ook te kunnen graferen.

Da Vinci Color AiO

Met de Da Vinci Color AiO is het niet alleen mogelijk om een laser te plaatsen om te graferen, maar ook om een scanmodule te plaatsen. Deze scant niet alleen de vorm van het voorwerp, maar ook de kleuren en eventuele prints. Copy/paste 3D printen wordt hiermee een feit.

De Da Vinci Color AiO print met een snelheid van 180mm per seconde met een resolutie van 100-400 microns. Het volume van het te printen object mag 20x20x15CM zijn. Bij het scannen mogen objecten maximaal 14x14cm zijn en minimaal 5x5cm.

Da Vinci Jr. WiFi Pro

Met de Da Vinci Jr. WiFi Pro zien we een compacte 3D printer voor professioneel gebruik. Het printbed is geschikt voor 3D prints van 15x15CM. Er kan geprint worden met PLA, PETG en PLA met metaal erin. De printer kan direct vanaf een SD kaart printen, maar ook via WiFi.

De Da Vinci Jr. WiFi Pro print met 160mm per seconde op een resolutie van 20-400 microns. Objecten kunnen maximaal 15x15x15cm groot worden. Ook hier kan weer een laser kop worden geplaatst om te graferen, maar ook een extruder van staal voor andere plastics.

3D Scanner 2.0

Wil je alleen scannen, kun je gebruik maken van de 3C Scanner 2.0. Dit is een scanner gebaseerd op Intel RealSense, wat ook in vele laptops zit. De nadruk in deze scanner ligt op een verhoging van de scansnelheid. De camera legt Full HD plaatjes vast met 40 frames per seconde.

Da Vinci 3D Pen Cool

Bij XYZprinting hebben ze altijd al aandacht gehad voor kinderen. Niet alleen met speelse 3D printers, maar nu ook met de Da Vinci 3D Pen Cool. Een pen waarbij de hete delen zijn afgeschermd van kinderhanden. Bovendien is de ben in de basis al ontwikkeld voor materialen die op een veel lagere temperatuur uit de nozzle komen. Bij de pen krijg je meteen een boek met allemaal ideeën voor dingen om te maken.

 

Da Vinci 3D Pen

Met een nieuwe 3D pen wordt de lijn IFA introducties afgesloten. De nieuwe Da Vinci 3D Pen is klein en werkt met PLA. Het PLA dat je standaard gebruikt is ook nog eens biologisch afbreekbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.