IFA: Eindelijk 3D printen in full color onder de €4K

XYZprinting lijkt de aanval op de dure 3D printers die in kleur kunnen printen te hebben geopend. Niet door gebruik te maken van meerdere printkoppen en meerdere spoelen met plastics, maar door de combinatie te zoeken tussen een extruder voor plastic en inkt.

De nieuwe Da Vinci Color die XYZ Printing op de IFA presenteerde maakt gebruik van een speciale rol met PLA materiaal. Deze laat zich ook gemakkelijk kleuren met inkt. Hiervoor worden CYMK kleurpatronen gebruikt zodat de kleuren redelijk nauwkeurig te bepalen zijn.

Doordat de kleuring gelijk met het printproces plaatsvindt, kan er ook bijvoorbeeld aan de binnenkant van een object kleur worden aangebracht. Onderstaand voorbeeld is een typisch Chinees maskertje dat we hebben meegenomen. De voorkant van het masker lag naar boven tijdens het printen. De binnenkant werd opgevuld met een plastic structuur die moest voorkomen dat de print inzakt. Na het eruit trekken van deze structuur, bleek het logo van XYZprinting in de binnenkant van het object te zijn geprint. Het is wel zo dat de print aan de binnenkant duidelijk minder intens is dan aan de buitenkant van het object.

De XYZprinting Da Vinci Color heeft een printvolume van 200x200x150 mm en werkt dus met een enkele extruder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram