Arjan Olsder
Arjan Olsder

Husqvarna introduceert Alexa gestuurde grasmaairobot

Terwijl de Wolf Garten Loopo S300 review net achter de rug is, zien we concurrent Husqvarna iets doen dat we tot nu toe missen bij robotgrasmaaiers. Het bedrijf laat haar robotgrasmaaier aansturen door Amazon Alexa en dan snappen we best dat het merk roept de slimste robotmaaier ter wereld te introduceren.

De technologie zit verwerkt in de nieuwe Automower X-Line van Husqvarna. Deze nieuwe grasmaaiers vormen echt onderdeel van het smart home. Hoewel het persbericht niet heel diep gaat op de specs, gaan we er vanuit dat de robot, of in ieder geval het basisstation, met de Wi-Fi thuis wordt verbonden.

Maar dat is niet het enige high-tech dat in de nieuwe lijn zit. Husqvarna heeft ook GPS chips geplaatst zodat ze beter weten waar ze zijn en ultrasone sensoren om te voorkomen dat ze botsen. Er liggen zelfs bumpers op en de maaiers krijgen koplampen mee. De maaiers kunnen zelfs tegen hellingen van 45 graden op maaien.

Ook deze robots zijn mulch maaiers. Dat wil zegen dat ze gras echt helemaal versnipperen. Het fijne versnipperde gras vormt zo weer een voedingsbodem. Afhankelijk van het formaat dat je koopt, kunnen de maaiers tot 5.000 vierkante meter gazon bemaaien. Het kleinste model begint bij €999.

Eén reactie

  1. Ziet er super handig uit. Ik vraag me wel af hoe deze grasmaaiers omgaan met oneffen terrein, want mijn gazon is namelijk niet helemaal vlak. Met de zweefmaaier is het wel goed te doen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.