Honor 8X en Honor 8X Max gepresenteerd

Honor, het dochtermerk van Huawei, komt met twee nieuwe, grote smartphones op de markt. Het gaat om de Honor 8X en de Honor 8X Max. Beiden hebben een horizontaal ontworpen achterkant en een dubbele camera.

Met dit design, volgt de Honor Max het ontwerp van de Honor Play die we tijdens de IFA in handen kregen (review volgt komende week). Daarmee legt Honor meteen de klemtoon op de AI Camera die de nieuwe Honor 8 modellen van de oude scheidt. Overigens kun je de Honor 8X series beter zien als opvolger voor de Honor 7X series.

Honor 8X

De Honor 8X krijgt een 6,5 inch FullHD+ display mee. Aan de bovenkant van het display zit een inkeping in de vorm van een druppel. Hierin zit de camera weggewerkt. Ditzelfde ontwerp vonden we ook al eens terug in de Wiko View2.

Achterop krijg je een dubbele camera van 20+2 megapixels. De camera voor heeft een resolutie van 16 megapixels. De rekenkracht komt van de Kirin 710 chipset die ook in de Huawei P20 Lite ligt. Je krijgt afhankelijk van de uitvoering 4GB of 6GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslagruimte. De accu van 3.750mAh is ook lekker groot.

 

Honor 8X Max

En dan is er nog de grotere Honor 8X Max. Deze krijgt een 7,12 inch display mee. Eveneens op FullHD+ resolutie en met een druppelvormige inkeping. JE krijgt achterop nu een 16+2 megapixel camera en 8 megapixels voor selfies.

De chipset in de Honor 8X Max is afkomstig van Qualcomm. Afhankelijk van de uitvoering krijg je de Snapdragon 636 met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte of de SnapDragon 660 met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

De toestellen zijn nu gepresenteerd voor de Chinese markt. Over een Nederlandse lancering is nog niets bekend.

Via Dropdapp.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.