IFA: Dit is de Honor Play gaming smartphone

Deze is voor de gamers, dat belooft Honor met haar Honor Play. Een Android smartphone die is geoptimaliseerd voor gaming door gebruik te maken van een snelle Hisilicon chipset met voldoende ruimte.

In de speed test van AnTuTu staat al geruime tijd een gaming smartphone bovenaan en welk de Mi Black Shark van het Chinese Xiaomi en Xiaomi is niet de enige met een smartphone voor gamers. Razer heeft er één, Asus ook en Acer had er één. Honor gaat nu ook de strijd aan met de Honor Play die we tijdens de IFA gepresenteerd kregen.

Honor Play vs. Honor 10

De Honor Play mag je vooral zien als een alternatief op de Honor 10. Waar de Honor 10 een allemansvriendje is geworden, gaat het de Honor Play puur om gaming en streaming. Geen fancy camera, maar snelle specs tegen een lage investering.

De kracht van de Honor Play moet van de HiSilicon Kirin 970 chipset komen. Een chipset met een bak aan AI erin en een best goed presterende Mali-G72 GPU erop. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 4GB of 6GB werkgeheugen (waar de Honor 10 ook nog met 8GB werkgeheugen gekocht kan worden in de GT uitvoering).

GPU Turbo

Net als de Honor 10, komt de Honor Play met GPU Turbo technologie op de markt. Daarmee moet de GPU veel stevigere prestaties neerzetten dan vergelijkbare smartphones met dezelfde chipset (denk aan de Huawei P20 Pro en Huawei Mate 10 Pro). De prestaties zouden zo’n 60% hoger liggen tegen 30% minder stroomverbruik. Maar tot nu toe denk je vast, waarom zou ik voor een paar tientjes meer niet gewoon de Honor 10 kopen?

Entertainment

Omdat Honor het toestel wel degelijk van een aantal features speciaal voor gamers heeft uitgerust.

Dit begint met de Histen Audio technologie. Via de speakers van de Honor Play wordt een soort 3D audio ervaring neergezet. Zo kun je beter horen waar andere spelers vandaan komen. Virtuele 7.1 surround sound.

Iets anders is de vibratie technologie die erin zit. Die herkent 7 gebeurtenissen in games. Deze kunnen door de ontwikkelaars in de games worden opgenomen, maar het toestel herkent ze zelf ook. Hierdoor ontstaat een soort force-feedback ervaring wanneer je bijvoorbeeld schiet of aan het racen bent.

Speciale uitvoeringen

Eigenlijk was de presentatie van de Honor Play vooral een herlancering van het toestel. In Azië ligt hij al een tijdje in de winkel. Maar… Honor doet wel iets speciaals voor de gamers hier. Er komen namelijk speciale gamer editions van het toestel. Een rode en een zwarte met een speciale print en afwerking voor maar een paar euro meer. En daarvan zijn we veel meer onder de indruk dan van het ontwerp van de reguliere versies van het toestel.

Zo gaan de reguliere versies van de Honor Play €329 kosten. De Player Edition gaat €349 kosten. Twee tientjes verschil voor een veel spannendere uitvoering.

Honor Play kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Honor Play kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl