Devolo combineert powerline met MESH Wi-Fi

Devolo lijkt tijdens de IFA de revolutie voor powerline netwerken te hebben ontketend. Onder de naam Devolo Magic combineert het merk powerline technologie met MESH Wi-Fi.

Mesh Wi-Fi is een vorm van Wi-Fi die peer-to-peer werkt. Het netwerk zoekt zelf de snelste en meest betrouwbare weg. Daarbij is de powerline verbinding de backbone van het mesh netwerk. Daarmee worden blokkades door muren en plafonds doorbroken.

Met deze combinatie van technologie zou het zelfs mogelijk zijn om data snelheden te behalen van maximaal 2.400Mb per seconde. Je zou binnenshuis dus zelfs 8K video kunnen streamen over dit netwerk. Ook zijn er diverse protocollen toegevoegd om het overschakelen tussen accespoints gemakkelijker te maken evenals het signaal zo te verdelen dat snelle apparaten geen hinder ondervinden van langzame apparaten.

Magic 1 en Magic 2

Devolo brengt voor de volledigheid twee series uit. De Magic 1 heeft een maximale doorvoersnelheid van 1.200Mb per seconde waar de Magic 2 2.400Mb per seconde kan verwerken. Daarnaast krijg je bij de Magic twee 2 gigabit poorten in plaats van één. Daarnaast zijn er adapters met en zonder WiFI, dus het is even opletten in de winkel. Eind dit jaar liggen ze in de winkel.

Devolo Magic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Devolo Magic kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl