Canon EOS R Full Frame systeemcamera gelanceerd

Na Nikon, is het nu ook de beurt aan Canon om met een 35mm full frame systeemcamera te komen. Net als Nikon, lanceerde Canon al eens een systeemcamera met een kleinere beeldsensor, maar kon niet op tegen de beeldkwaliteit van de systeemcamera’s van Sony.

EOS R met snelle autofocus

Met de Canon EOS R zien we dan eindelijk het antwoord van grootmacht Canon. Net als Nikon, heeft ook Canon een compleet nieuwe mount moeten ontwerpen en wel de RF mount. Canon weet naar eigen zeggen meteen ’s werelds snelste autofocus neer te zetten van 0,05 seconden. Daarnaast zou de camera ook bij lichtomstandigheden van -6EV nog scherp kunnen stellen waar camera’s in het donker het doorgaans toch best lastig hebben.

Het hart van de Canon EOS R is de 35mm Full Frame CMOS beeldsensor met daarachter de nieuwe Digic 8 beeldprocessor. Deze verwerken voor iedere foto 30,3 miljoen pixels. Daarnaast voert de Digital Lens Optimizer van Canon meteen correcties op de foto’s door. De camera kan 8 foto’s per seconde schieten of 5 met AF tracking. Deze is aan te sturen via het touchscreen.

Wil je filmen, biedt de Canon EOS R keurig ondersteuning voor 4K met 10-bit HDR. De camera heeft dan een dynamisch bereik van 12 stops met ISO 400. De behuizing is wederom weerbestendig met een frame van magnesium. Opvallend is dat je voor het vastleggen van GPS gegevens een smartphone via Bluetooth moet koppelen. Jammer dat de camera die anno 2018 zelf nog niet kan. Wel handig is dat je dan remote shooting kunt gebruiken via de Canon Connect app.

De RF Mount

Technisch lijkt Canon de hele bouw van de RF mount te hebben gebruikt voor het introduceren van nieuwe technologie. Of in ieder geval ruimte te maken voor de toekomst. Met 12 contactpinnen is er aardig wat ruimte voor data-uitwisseling tussen de body en de lens. Canon introduceert meteen 4 RF mount lenzen.

Beschikbaarheid

Vanaf medio oktober 2018 ligt de Canon EOS R in de winkel voor €2.539,99. De lenzen volgen ook snel.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl