Arjan Olsder
Arjan Olsder

3 camera’s achterop de Galaxy A7

Samsung heeft zojuist gedaan wat misschien wel werd veracht van de Galaxy Note9. Of misschien zelfs met de Galaxy S9. Het heeft de Galaxy A7 met driedubbele camera aangekondigd.

Sinds de release van de Huawei P20 Pro heeft menig Chinees eveneens een smartphone met driedubbele camera gepresenteerd… Maar de serieuze merken bleven achter. Samsung volgt nu met haar premium middensegment serie in de vorm van de Samsung Galaxy A7.

Samsung zet de driedubbele camera op haar eigen, creatieve manier in. Zo krijg je een 8 megapixel camera met een 120 graden lens voor ultra groothoek foto’s. Daarnaast zit er een 24 megapixel camera voor standaard foto’s op met live focus. Die laatste functie gebruikt dan weer de derde (5 megapixel) camera voor onscherpte in de foto.

Ook fijn is pixel binding op de 24 megapixel beeldsensor van Samsung. Daarmee worden vier pixels tot één gecombineerd. Zo kun je met minder licht, betere foto’s schieten. En natuurlijk is er de nodige AI om het geheel aan te sturen.

Verder krijgt de Samsung Galaxy A7 een 6 inch Super AMOLED display mee. Het gaat om weer om een infinity display zoals we deze kennen uit de S9 en Note9 series. Het display wordt ingelegd samen met Dolby Atmos speakers.

Ook gaaf is de nieuwe vingerafdrukscanner. Deze heeft Samsung nu in de rand geplaatst. Dit deed Sony ook jaren met haar Xperia’s, maar helaas stapte het merk hier vanaf.

Samsung heeft nog niet laten weten welke versie van het toestel exact naar Nederland komt. Je mag in ieder geval een octo-core chipset verwachten die waarschijnlijk rond de 2.2GHz is geklokt. Daarnaast 4 tot 6GB werkgeheugen en 64 tot 128GB opslagruimte. De accu meet 3.300mAh en Samsung installeert Android 8.0 Oreo.

Galaxy A7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.