Mooi, de Oppo F9 inkeping

Gisteren presenteerde Oppo haar Oppo F9. Een Android smartphone met een wel heel kleine ‘notch’ of inkeping bovenin het display. En dat niet alleen. Er zijn meer facetten waarin deze Chinees opvalt ten opzichte van de gevestigde merken.

Zo is de Oppo F9 de allereerste smartphone die wordt beschermd met Gorilla Glass 6. De nieuwste generatie van het sterke glas die tot twee keer zo sterk moet zijn dan haar voorganger. Ook ligt er met 3.500mAh een flinke accu in.

De inkeping in het 6,3 inch display is wel heel erg klein en doet een beetje denken aan wat Essential Phone en de Wiko View2 laten zien, maar dan veel eleganter en kleiner. In de kleine inkeping zit de camera, die nodig is voor gezichtsherkenning. Deze heeft met 25 megapixels een flinke resolutie om nauwkeurig te kunnen meten. Daarnaast kun je er dus ook enorme selfies mee maken.

Hoewel Oppo voor een IPS FullHD+ (1.080x2.340 pixels) LCD display heeft gekozen, heeft het de randen van de Oppo F9 toch wel heel klein weten te houden. Vooral aan de onderkant is de rand opvallend dun. Aan de zijkanten wordt dit een beetje gemaskeerd door een dubbele lijn in de behuizing. LCD displays kunnen, in tegenstelling tot AMOLED, geen gebogen aansluitingen bevatten. Daarom hebben fabrikanten moeite om met een LCD toestel toch dunne randen mogelijk te maken. In deze Android smartphone wordt dit heel mooi opgelost.

Oppo probeert innovaties betaalbaar in de markt te zetten. Bij de Oppo F9 zien we dit op een aantal fronten terug. Zo lijkt de vingerafdruksensor niet meer onder het glas te zijn geplaatst. Daarnaast ligt er een goedkopere MediaTek Helio P60 chipset met 6GB werkgeheugen in. Die is overigens dik genoeg om aardig op te gamen, dus qua prestaties mag je best nog wel wat verwachten. Ook krijg je 64GB opslagruimte. De dubbele camera achterop is met 16+2 megapixels ook een stuk besparing.

Voorlopig lijkt de Oppo F9 nog niet naar Nederland te komen. Gezien het baanbrekende design van de inkeping is dit erg jammer. Oppo timmert hier wel hard aan de weg. De eerste Oppo smartphones liggen in de Nederlandse schappen en binnenkort verwachten we de eerste samples.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram