IDC: Samsung, Huawei Apple, de nieuwe top 3 smartphonemakers

Ze kwamen, ze zagen en ze veroverden. Het is Huawei gelukt om de nieuwe nummer twee smartphonemaker ter wereld te worden. Daarmee stoten de Chinezen Apple naar een derde plek.

De prestaties van Huawei als op één na grootste leverancier van smartphones wereldwijd zal niet onopgemerkt gaan. Huawei vocht zichzelf de markt in door ultragoedkope Android smartphones te leveren en langzaam de prijs op te voeren naar een premium segment. Het merk maakte voor de consument dezelfde transformatie door. Van prijsvechter naar AAA merk dat nu goed is voor 54,2 miljoen verkochte smartphones in alleen al het tweede kwartaal van 2018.

Samsung bleef in het kwartaal de grootste met 71,5 miljoen smartphones, maar voelt dat de markt krimpt. Tegelijkertijd heeft Apple 41,3 miljoen iPhones weten te verkopen. Daarmee is de afstand tussen de top drie spelers behoorlijk groot geworden.

Ondertussen beginnen verschillende andere Chinese merken met dezelfde route. Nokia heeft door haar merkbekendheid al een flink aandeel verworven terwijl Xiaomi, Oppo en HiSense de markt in komen.

Cijfers afkomstig van IDC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram