Oppo introduceert haar eerste twee Android smartphones in Nederland

Oppo Benelux is duidelijk van start gegaan. Hoewel we nog even moeten wachten op het vlaggenschip van het Chinese merk, komt het nu al wel met twee middensegment smartphones.

Oppo R15 Pro

De Oppo R15 Pro is de topper van de twee. Deze Android komt met een Qualcomm Snapdragon 660 chipset en krijgt voor deze chipset een zeer royale 6GB aan werkgeheugen mee. Qua performance zou deze smartphone dus weleens heel snel kunnen zijn ten opzichte van eerdere Snapdragon 660 smartphones die we hebben getest (bijv. Xiaomi Mi Note 3). Ook krijg je met 128GB enorm veel opslagruimte voor een smartphone in het middensegment.

Wat ook opvalt is dat het 6,2 inch display AMOLED is. Je krijg natuurlijk een Full HD+ resolutie, want ook deze smartphone heeft een display met een inkeping. Het totale display heeft een beeldverhouding van 19:9.

Qua camera’s mag je het aan de achterkant doen met een dubbele 16 megapixel camera en voor met 20 megapixels. Vooral de selfiemakers zouden hierbij een gat in de lucht moeten springen, al weten we nog weinig over de lichtgevoeligheid van de camera’s. Filmen in UHD kan, op 30 frames per seconde.

Oppo A3

De Oppo A3 zal zonder twijfel goedkoper worden dan de R15 Pro. Dit begint al met de chipset. Nog steeds vlot, maar met een MediaTek MT6771 Helio P60 zeker wat goedkoper. Ook krijg je nog maar 4GB werkgeheugen, maar wel weer die dikke 128GB opslagruimte.

Ook op het display is bespaard. Vrijwel hetzelfde formaat en dezelfde resolutie en inkeping, maar IPS LCD. Ook dit hoeft niet slecht te zijn want er zijn hele goede IPS displays in de handel. Je krijgt een 16 megapixel camera achter en 8 megapixels voor selfies. Filmen doe je in Full HD op 30 frames per seconde.

Beschikbaarheid

Vanaf woensdag 19 juli liggen de twee Android smartphones in de Nederlandse en Belgische schappen. De Oppo R15 Pro gaat €649 kosten. De Oppo A3 €299.

De prijsstrategie van Oppo is daarbij opvallend. Dochter OnePlus levert de bloedsnelle OnePlus 6 een heel stuk goedkoper af dan de R15 Pro en zelfs Asus duikt daar met haar ZenFone 5Z weer een stukje onder. We zijn gewend dat Chinese merken juist met lage prijzen de markt proberen te veroveren. We zullen het prijsverschil dus moeten ervaren voor we hier iets zinnigs over kunnen zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.