Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC schrapt opnieuw banen

We hebben het meest recente vlaggenschip van HTC, de U12, nog niet vast kunnen houden, of de verkopen vallen alweer zo tegen dat er wederom mensen op straat worden gezet. Ditmaal schrapt het Taiwanese merk zo’n kwart van de banen.

In totaal komen 1.500 werknemers op straat te staan. Dan blijven er zo’n 4.500 over bij de smartphone en VR headset maker. Het bedrijf heeft tot eind september nodig om het overtollige personeel op straat te zetten.

HTC kende eerder al ontslagronden en verkocht zelfs al een deel van haar personeelsbestand aan Google voor de ontwikkeling van eigen smartphones. Om het verlies aan arbeidskracht op te vangen, worden de mobiele en VR divisies onder dezelfde leiding gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.