Homey gaat KNX ondersteunen

KNX is zo ongeveer de moeder van alle smart home platforms. Het is enorm gestandaardiseerd, maar ook enorm complex. Hierdoor is het vooral te vinden in grote kantooromgevingen en luxe villa’s. Homey slaat nu een brug tussen KNX en alle andere smart home apparaten in huis.

Door een brug te slaan met KNX, wordt Homey in één keer misschien wel het meest flexibele smart home platform dat je op dit moment in de schappen ziet liggen. Om dit mogelijk te maken verkoopt Homey nu een speciale KNX IP interface van Weinzierl. Deze installeer je op de DIN rail in de meterkast, bij jouw andere KNX hardware. Daarna kun je de bediening van KNX door Homey uit handen laten nemen.

Homey ondersteund momenteel 8 draadloze technologieën. Daarnaast kan Homey ook apparaten via IP aansturen. Waaronder deze KNX interface. Via de eigen app store van Homey zijn vele apps te downloaden om Homey nog meer mogelijkheden te geven.

2 reacties

    1. Helaas niet. De Free@Home componenten zijn wel KNX componenten. Wanneer je de Free@Home Hub voor een KNX hub vervangt, kun je ze wel koppelen met Homey (en de rest van de wereld). Bedenk je wel dat je jouw hele huis wel opnieuw zal moeten configureren in de betreffende KNX hub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.