Hands-on: Sony Xperia XZ2 Premium, Sony Xperia XA2 Plus

Sony Xperia XZ2 Premium kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vandaag lanceerde Sony Mobile twee nieuwe Android smartphones in Amsterdam. Haar nieuwe vlaggenschip Xperia XZ2 Premium en de Xperia XA2 Plus die na de zomer in de winkel zal liggen.

Sony Xperia XZ2 Premium

De lancering van met name de lancering van de Xperia XZ2 Premium is een enorme verrassing. Normaal maakt Sony gebruik van events als het Mobile World Congress en IFA om haar vlaggenschepen te lanceren. Voor de Xperia XZ2 series deed Sony dat nog keurig. Die werden tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd. Voro de Premium uitvoering kiest Sony nu een tussendoortje.

Ook wist Sony te verklappen dat het toestel zeer waarschijnlijk, veel eerder in de winkel komt te liggen. Eind juli al. Een exacte datum kregen we nog niet.

De Sony Xperia XZ2 Premium is een Android zoals we deze van Sony hebben leren kennen. Vooral veel rechte hoeken dus. Opvallend is wel dat Sony twee trends overslaat om haar identiteit te bewaren. Namelijk de trend om 18:9/19:9 displays te gebruiken die vorig jaar werd ingezet door vele fabrikanten en de trend van dit jaar; de inkeping. Je krijgt dan ook gewoon een rechthoekig, 16:9 display. Maar dat maakt niet uit.

De Sony Xperia XZ2 Premium is namelijk een toestel dat op drie gebieden het meest innovatief moet zijn. Één daarvan is het display. Het display moet gewoon het beste zijn. Het toestel heeft dan ook een volledig 4K display dat ook nog eens een 10-bit HDR kleurenbereik heeft. Op het toestel dat ik vasthield was ik onder de indruk van wat ik zag, maar dat was niet veel meer dan de UI van de telefoon.

Het tweede is geluid. Daar kregen we een beetje het bekende Sony recept. Hi-res ondersteuning en Bluetooth LDAC ondersteuning. Op papier ook een sterke DAC, maar dit hebben we vanmiddag niet getest.

Tenslotte moeten de cameraprestaties top zijn. Ook hier hebben we nog niet lang mee kunnen spelen, maar Sony doet duidelijk haar best. Het is aannemelijk dat Sony’s camera’s die van de Samsung Galaxy S9 weleens zouden kunnen verslaan. Of Sony ook de P20 Pro inmaakt moeten we nog zien. Voor ons moet deze smartphone zich hierin nog bewijzen.

Meer details

Sony Xperia XA2 Plus

De Sony Xperia XA2 Plus is een nieuwe generatie binnen de XA2 series. De XA2 series richt zich op het middensegment. Deze krijg wel een 18:9 display mee, maar ook nog geen inkeping. Ook hier weer de vraag of je het echt zal missen.

Met de Xperia XA2 Plus richt Sony zich vooral op muziek. Net als bij de vlaggenschip series is er ondersteuning voor hi-res audio en LDAC. Een primeur binnen de series. Daarmee maakt Sony audiofiele prestaties op een Android smartphone voor het eerst echt betaalbaar.

Meer details

Sony Xperia XZ2 Premium kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events