GadgetGear.nl

Hands-on: Sony Xperia XZ2 Premium, Sony Xperia XA2 Plus

Vandaag lanceerde Sony Mobile twee nieuwe Android smartphones in Amsterdam. Haar nieuwe vlaggenschip Xperia XZ2 Premium en de Xperia XA2 Plus die na de zomer in de winkel zal liggen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Sony Xperia XZ2 Premium

De lancering van met name de lancering van de Xperia XZ2 Premium is een enorme verrassing. Normaal maakt Sony gebruik van events als het Mobile World Congress en IFA om haar vlaggenschepen te lanceren. Voor de Xperia XZ2 series deed Sony dat nog keurig. Die werden tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd. Voro de Premium uitvoering kiest Sony nu een tussendoortje.

Ook wist Sony te verklappen dat het toestel zeer waarschijnlijk, veel eerder in de winkel komt te liggen. Eind juli al. Een exacte datum kregen we nog niet.

De Sony Xperia XZ2 Premium is een Android zoals we deze van Sony hebben leren kennen. Vooral veel rechte hoeken dus. Opvallend is wel dat Sony twee trends overslaat om haar identiteit te bewaren. Namelijk de trend om 18:9/19:9 displays te gebruiken die vorig jaar werd ingezet door vele fabrikanten en de trend van dit jaar; de inkeping. Je krijgt dan ook gewoon een rechthoekig, 16:9 display. Maar dat maakt niet uit.

De Sony Xperia XZ2 Premium is namelijk een toestel dat op drie gebieden het meest innovatief moet zijn. Één daarvan is het display. Het display moet gewoon het beste zijn. Het toestel heeft dan ook een volledig 4K display dat ook nog eens een 10-bit HDR kleurenbereik heeft. Op het toestel dat ik vasthield was ik onder de indruk van wat ik zag, maar dat was niet veel meer dan de UI van de telefoon.

Het tweede is geluid. Daar kregen we een beetje het bekende Sony recept. Hi-res ondersteuning en Bluetooth LDAC ondersteuning. Op papier ook een sterke DAC, maar dit hebben we vanmiddag niet getest.

Tenslotte moeten de cameraprestaties top zijn. Ook hier hebben we nog niet lang mee kunnen spelen, maar Sony doet duidelijk haar best. Het is aannemelijk dat Sony’s camera’s die van de Samsung Galaxy S9 weleens zouden kunnen verslaan. Of Sony ook de P20 Pro inmaakt moeten we nog zien. Voor ons moet deze smartphone zich hierin nog bewijzen.

Meer details

Sony Xperia XA2 Plus

De Sony Xperia XA2 Plus is een nieuwe generatie binnen de XA2 series. De XA2 series richt zich op het middensegment. Deze krijg wel een 18:9 display mee, maar ook nog geen inkeping. Ook hier weer de vraag of je het echt zal missen.

Met de Xperia XA2 Plus richt Sony zich vooral op muziek. Net als bij de vlaggenschip series is er ondersteuning voor hi-res audio en LDAC. Een primeur binnen de series. Daarmee maakt Sony audiofiele prestaties op een Android smartphone voor het eerst echt betaalbaar.

Meer details

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten