Sony Mobile presenteert de audiofiele Xperia XA2 Plus

Eerder dit jaar hebben we de Sony Xperia XA2 en de Sony Xperia XA2 Ultra getest. Twee prima Android smartphones in het middensegment. Mooie smartphones ook, ware het niet dat de displays met hun 16:9 beeldverhouding wat oubollig oogden. Dit zet Sony recht met haar Xperia XA2 Plus.

Display

Sony knalt er dan ook meteen in met een flink 6 inch Full HD+ 18:9 display waarmee het merk helemaal bij is. Oké, inmiddels doet iedereen een inkeping… maar met het strakke lijnenspel in het design van Sony is dat niet echt een gemis.

Prijsstelling

Met een prijskaartje van €399 gaat Sony de Xperia XA2 Plus richten op de bovenkant van het middensegment, en dat mag. De Xperia XA lijn is vanaf de start best een succes en dit laat Sony toe wat meer te experimenteren met features en prijsstellingen. Je moet alleen nog wel tot na de zomer wachten voor het toestel in de schappen ligt.

Audiofiele eigenschappen

De Xperia XA2 Plus is dan ook niet alleen de eerste XA Android smartphone met een 18:9 display, maar ook met ondersteuning voor Hi-Res audio in combinatie met DSEE HX. De Xperia XA2 Plus is duidelijk meer gericht op de audiofiel die niet zo zeer de snelste smartphone wilt, maar wel een heel goed geluid. En daar heeft Sony natuurlijk al jaren een sterke track record.

Sony was de eerste die Hi-Res Audio introduceerde op het Android platform. De Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) is door Sony toegevoegd om de kwaliteit van audiobestanden verder op te krikken waar deze te wensen overlaat. Uiteraard gaat het daarbij vooral om MP3 bestanden en niet zozeer flac. En ja, we zijn nu al nieuwsgierig of hij ook met DSD bestanden overweg kan.

Ga je als audiofiel toch voor bluetooth, dan heeft Sony je ook daar gedekt. De Xperia XA2 Plus beschikt over LDAC ondersteuning om een zo hoog mogelijke kwaliteit naar de hoofdtelefoon te streamen.

Camera

De camera zou een goed punt zijn om te besparen voor Sony, maar ook daar vallen de specs niet tegen. Je krijgt toch nog een 23 megapixel camera die ook in 4K kan filmen. De lichtgevoeligheid is met ISO 12.800 ook best sterk. Wil je in slow-motion filmen, dan haalt de Qualcomm Snapdragon 630 chipset nog een snelheid van 120 frames per seconde.

Voor krijg je een 8 megapixel camera voor selfies met een beeldhoek van 120 graden. Iets dat vloggers zeker naar het toestel zal trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events