Sony heeft zojuist in Amsterdam de Xperia XZ2 Premium gepresenteerd. Een nieuwe Android smartphone in de XZ2 lijn. De XZ2 lijn werd eerder dit jaar op de CES gepresenteerd door Sony.

Samsung en Huawei gingen eerder dit jaar het gevecht aan om te presteren op het gebied van low-light fotografie. Oké, en Apple, maar het was al snel duidelijk dat Huawei met haar Huawei P20 Pro aan de leiding ging.

Maar Sony is een cameramaker en bijt duidelijk terug. De Xperia XZ2 Premium moet het ook enorm goed doen in het donker. Zo kan het toestel fotograferen met een ISO 12.800 bij filmen en ISO 51.200 bij fotografie. En dat maakt ons toch wel heel nieuwsgierig.

De Sony Xperia XZ2 Premium is de eerste Xperia met de nieuwe Motion Eye dual camera. Ook Sony kiest daarbij voor een zwart-wit sensor en een kleurensensor om contrast en kleur op een sterke manier terug te laten komen in foto’s. Daarnaast moet de AUBE fusion image signal processor er voor zorgen dat de beelden haarscherp worden weggeschreven. Aan de voorkant zet Sony een 13 megapixel camera die ook zeer lichtgevoelig moet zijn.

Daarnaast heeft Sony een primeur; het toestel neemt niet alleen in 4K HDR op, maar heeft ook een 4K HDR display van 5,8 inch. En in Full HD neemt de Android smartphone super slow motion beelden op. Net als bij Samsung en Huawei, doet ook Sony dit op 960 frames per seconde.

Qua design heeft Sony weer gekozen voor een bolle rug. Dat wiebelt een beetje op tafel, maar ligt wel heel erg lekker in de hand. Voor en achter heeft Sony voor Gorilla Glass 5 gekozen. Het geheel ligt in een metalen frame. Het toestel is IP65/68 gecertificeerd.

Sony heeft de Xperia XZ2 Premium voorzien van de Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Dit is dé chipset voor vlaggenschip smartphones van dit moment. Er ligt ook een nette 6GB aan werkgeheugen in waardoor het toestel zeer vlot moet aanvoelen. Draadloos opladen is ook mogelijk.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XZ2 wordt exclusief verkocht door T-Mobile. Met €899 is Sony Mobile geen prijsvechter met de Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Maar daar staat tegenover dat je een hele aantrekkelijke camera en een heel aantrekkelijk display krijgt. Zet je de prijs van het toestel dan af tegen de ware concurrenten, de Samsung Galaxy S9 Plus en de Huawei P20 Pro, heeft Sony op papier een sterke kaart in handen.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.