Earfy app moet doven en slechthorenden laten lezen wat jij zegt

Met de komst van visuele assistenten als Alexa en Siri, is spraak-naar-tekst volwassen geworden. Deze assistenten maken nauwelijks nog missers wanneer ze gesproken tekst omzetten in tekst en jouw opdrachten uitvoeren. Dezelfde technologie gaat doven en slechthorenden helpen.

Met Earfy hoopt een team ontwikkelaars een app te maken die doven en slechthorenden dichter bij de maatschappij brengt. De app luistert mee met het gesprek en zet alles dat jij zegt, meteen om in tekst. Iemand met gehoorproblemen krijgt daarmee live ondertitels te zien.

Natuurlijk moet de schoorsteen bij de ontwikkelaars ook roken en… de infrastructuur achter de app kost ook geld. Daarom zijn de makers van Earfy een IndieGoGo campagne gestart om geld op te halen. Het idee is om zo de app kosteloos aan te kunnen bieden aan doven en slechthorenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.