Toen ik aan shooters op consoles begon, ergerde ik me aan het gemis van muis en toetsenbord. Ik mistte de precisie van shooters op de PC. Inmiddels kan ik met beiden prima overweg, maar voor mij is er goed nieuws. Binnenkort mogen we toetsenbord en muis verbinden met de console van Microsoft.

Windows Central weet te melden dat Microsoft samenwerkt met Razer om in de herfst deze ondersteuning aan de Xbox One toe te voegen. Razer mocht van Microsoft al eerder haar Chroma verlichting in haar eigen Xbox One controllers open stellen voor ontwikkelaars van games. Hiervoor kunnen deze een Xbox API downloaden bij Razer.

Tot nu toe was er maar één game die echt al met toetsenbord en muis te spelen was. Dit was het populaire Minecraft. Hier heeft de ontwikkelaar destijds veel voor moeten doen om dit goed werkend te krijgen. Nu wordt het dus een standaard optie. Deze zal ergens in de herfst beschikbaar komen. Het lijkt erop dat je hiervoor wel echt een speciale USB dongle moet gaan kopen maar… officieel is het nog lang niet. Mogelijk is dit nieuws dat de twee bewaren voor de Gamescom in Keulen of de IFA in Berlijn. Het zou ook goed kunnen dat het om een puur Razer product gaat en het geheel toch niet zo standaard is. Je zou immers een speciale dongle aan moeten kopen om toetsenbord en muis aan de knoppen van de controler te matchen.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.