TCL Communications introduceert vandaag wereldwijd de BlackBerry KEY2. De KEY2 onderscheidt zich net als de KEYOne door het fysieke toetsenbord. Nieuw zijn o.a. de dual-rear camera en Speed Key, een universeel programmeerbare sneltoets.

Toetsenbord

Het toetsenbord staat bij veel liefhebbers van een hardware-toetsenbord als ‘iconisch’ te boek. Dit omdat het door de jaren heen het enige telefoontoetsenbord zou zijn dat zo effectief bruikbaar was door het vormdesign.

Met de latere iteraties van het hardwarematige toetsenbord werden features toegevoegd als een vingerafdruklezer in de spatiebalk, trackpadfuncties op het toetsenbord en ‘Flick typing’ waarmee je gebruik kon maken van adaptive taalvoorspelling welke het gebruikspatroon van de gebruiker aanleert en de optie biedt om suggesties in een tekst te plaatsen.

In tegenstelling tot de voorganger is het toetsenbord van de KEY2 mat afgewerkt en heeft TCL ervoor gekozen de toetsen met 20 procent te vergroten wat zou zorgen voor een meer comfortabele en nauwkeurige typervaring.

Security-features

Naast de toepassing van het toetsenbord kenmerken de toestellen van BlackBerry zich met eigen beveiligings- en privacyinstellingen en overige features die het in de eigen Android-revisies bouwt. Volgens BlackBerry zou de KEY2 de veiligste Androidsmartphone op de markt zijn. Zo is er naast verbeteringen aan het besturingssysteem, sprake van een eigen techniek waarbij beveiligingssleutels een de processor worden toegevoegd. De bekende DTEK-app van BlackBerry geeft de gebruiker inzicht in de staat van beveiliging van het toestel middels info over mogelijke kwetsbaarheiden en beveiligingsupdates en een overzicht van alle apps die toegang hebben tot persoonlijke gegevens (camera, microfoon, locatie, etc.).

Met de privacy-app locker biedt functies als privémappen die beveiligd kunnen worden middels vingerafdruktoegang of een wachtwoord.

Hardware

De KEY2 zal de eerste Blackberry zijn met een dual-rear camera; een implementatie met twee 12 MP sensors, een reguliere en een als telelens functionerende tweede camera die gebruikt kan worden voor optisch zoomen en foto’s met bokeh-effect. Een andere nieuwe feature is de Speed Key wat een universele sneltoets is die door de gebruiker ingesteld kan worden voor een functie naar keus.

Volgens TCL is er ook extra aandacht besteed aan het verder verbeteren van de bouwkwaliteit van de KEY2 ten opzichte van de voorganger. Het toestel heeft een ‘Series 7’ aluminium frame en een zacht afgewerkte achterkant met een ruitpatroon welke naast een designidee ook gericht is op grip en comfort.

De BlackBerry KEY2 is uitgerust met een Snapdragon 660 en 6 GB RAM. Voor de opslag kan er gekozen worden tussen een 64 GB en 128 GB en daarnaast kan de opslag uitgebreid worden middels een microsd-kaartje. Het scherm betreft een IPS paneel, 4,5” groot, met 2,5D Gorilla Glass en een resolutie van 1080×1620. De KEY2 is tevens voorzien van een 3,5mm koptelefoonaansluiting.

De batterij is niet-verwisselbaar en heeft een capaciteit van 3500 mAh welke 2 dagen mee zou gaan (afhankelijk van het gebruik uiteraard). De KEY2 ondersteunt QuickCharge 3.0 en middels een nieuwe ‘Smart Battery Experience’ zou de software leren van de oplaadgewoontes van de gebruiker en aanraden wanneer de batterij opgeladen moet worden om zo zonder problemen door je volgende vergadering, vlucht of evenement heen te komen.

Beveiligingsupdates en voor corporate gebruik

De KEY2 draait op Android 8.1 Oreo en zal naar zeggen van BlackBerry maandelijks beveiligingsupdates ontvangen en op zijn minst één Android update. De BlackBerry KEY2 maakt deel uit van het Android Enterprise Recommended-programma van Google, dat bedrijven helpt de beste Android-smartphone voor hun organisatie te selecteren. Dit betekent dat er voldaan moet worden aan specifieke eisen die vastgesteld en gevalideerd zijn door Google, waaronder tijdige beveiligingsupdates, zakelijke hardware features en ten minste één belangrijke OS-update. BlackBerry KEY2 ondersteunt ook Android zero-touch enrollment, waardoor het voor grote organisaties eenvoudig is om hun mobiele bedrijfstoestellen te implementeren en te beheren.

 

De Blackberry KEY2 is verkrijgbaar in het zwart en zilver en de adviesprijs bedraagt € 649,-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.