GadgetGear.nl

Hisense start verkoop televisies in Nederland

Soms zou je het bijna vergeten. Terwijl Xiaomi, OnePlus, Huawei, Haier en andere Chinezen keihard vechten om de Nederlandse en Europese smartphonemarkt, kruipt het eveneens Chinese Hisense vanuit een andere hoek de Nederlandse huizen in.

Het merk startte vorig jaar onverwacht met de verkoop van witgoed in Nederland en voegde al snel de eerste smartphones toe, maar toen was al duidelijk dat we meer mochten verwachten. Hisense is in China een enorm bedrijf met een enorm breed portfolio aan elektronica. In de Chinese markt is het één van de lokale A merken.

Dit jaar komt Hisense ook met haar TV’s naar Nederland en dan wordt het oppassen geblazen. Al jaren zijn we bij de IFA onder de indruk van wat het bedrijf qua TV’s weet te presenteren. Schrijven doen we er vrijwel niet over omdat de modellen hier gewoonweg niet verkrijgbaar waren. Maar dit gaat nu veranderen.

Hisense start met de verkoop van de afgebeelde N6800/NL ULED TV. Een 4K TV in de maten 50”, 55” en 65”. Met name het bovenste deel van de TV is flinterdun. Over de prijsstelling heeft distributeur Quantis nog niets gecommuniceerd.

Of Hisense, net als de andere Chinezen, de markt gaat proberen te winnen met agressieve prijzen is nog onbekend. Qua smartphones heeft het bedrijf nog weinig zichtbaarheid en marktaandeel weten te genereren in onze markt. Het moment waarop de verkoop begint is wel goed getimed, bij aanvang van het WK in Rusland. Hoewel onze ‘oranje miljonairs’ wederom thuis op de bank zitten, is HiSense één van de grote sponsoren achter het WK waardoor het relatief veel zichtbaarheid krijgt. Traditioneel zijn het EK en WK momenten waarop veel Nederlanders nog even een nieuwe TV kopen… maar de afwezigheid van oranje kan ook daar haar tol eisen.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten