GadgetGear.nl

Google investeert $2mln in KaiOS

Toen Nokia nog de wereld beheerste, was dat deels te danken aan haar low-budget besturingssystemen. Series 40 voor toestellen met een kleurenscherm en series 30 voor oude zwart-wit toestellen.

Hoewel Nokia groot was met haar 8xxx series en Symbian smartphones, wist het bedrijf vooral heel veel geld te verdienen met goedkope telefoons in derdewereldlanden. Terwijl Apple en Samsung hier vochten om de smartphone markt, telde Nokia haar centen in landen als India waar men toen nog geen smartphone kon kopen. En ja, Microsoft had daar niet zo heel veel interesse in nadat het Nokia overnam.

Het nu Chinees-Finse Nokia heeft duidelijk oog voor de voormalig Finse successen en zet ook nu weer in op goedkope smartphones. Niet alleen op basis van Google’s Android, maar ook op basis van KaiOS.

KaiOS is een besturingssysteem op basis van FireFoxOS. Dat was ook ontwikkeld voor smartphones, maar is behoorlijk geflopt. Nokia, TCL (o.s. Alcatel, BlackBerry en Palm) en Micromax zetten groots in op KaiOS om goedkopere smartphones te kunnen produceren.

Gisteren bleek dat Google een flinke investering heeft gedaan in KaiOS. Google is wereldwijd donminant aanwezig op Android smartphones omdat het Android zelf ontwikkelt. Ja, er is een Android variant zonder Google apps, maar die mist zoveel functies dat smartphone makers toch graag een deal maken met Google.

Met de investering in KaiOS gaan Google’s apps ook in dat besturingssysteem worden geïntegreerd. Apps als Google Assistant, Google Maps, YouTube en de zoekmachine worden geïntegreerd in KaiOS. Daarmee krijgen goedkope smartphones in één klap veel functies van de duurdere Androids mee.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten