GadgetGear.nl

30% smartphonegebruikers onzeker over dataverlies

WD heeft onderzoek gedaan naar hoe veilig we onze foto’s en filmpjes op onze smartphones vinden. Wat blijkt? Zo’n 30% van de mobiele gebruikers is bang persoonlijke bestanden te verliezen bij diefstal of beschadiging van het apparaat.

Jouw smartphone in de WC laten vallen, op de achterbank van de taxi laten liggen. Het zijn alledaagse problemen in deze samenleving. Mail wordt doorgaans in de cloud opgeslagen en wat je op sociale netwerken zet ook. Maar de rest… dat ben je dan kwijt.

19% van de Nederlanders maakt nooit ee back-up van data op de smartphone. Dit terwijl 27% toegeeft weleens belangrijke foto’s en video’s te zijn verloren op een toestel. Daarnaast lijken we ook regelmatig tegen de limieten van de opslagruimte op smartphones aan te lopen. 50% van de gebruikers is dan ook maandelijks bezig foto’s en video’s te verwijderen. En 26% geeft aan spijt te hebben van foto’s en video’s die zijn verwijderd.

Uiteraard liet WD dit onderzoek doen omdat ze volop oplossingen hebben om opslag ruit te breiden (microSD kaarten) en om mobiele back-ups te maken. Maar de boodschap is duidelijk… investeer ook in een goede backup van jouw smartphone. Want die ene vakantie dat jouw smartphone niet helemaal waterdicht bleek te zijn is die ene vakantie waar je dus geen foto’s meer van hebt. En ja, dat is mijn persoonlijke ervaring. Ik heb meerdere waterdichte smartphones gehad die toch niet waterdicht genoeg bleken te zijn.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten