Arjan Olsder
Arjan Olsder

Al je foto’s veilig in de cloud met Amazon Cloud Drive

Misschien ben je al zover dat je jouw familiefoto’s netjes op een NAS hebt staan. Met harddrives in RAID opstelling natuurlijk, want dat is wel zo veilig mocht een harddrive crashen. Maar wat als jouw huis afbrandt? Voor not geen twaalf dollar kun je nu bij Amazon terecht.

Voor $11,99 per jaar laat Amazon Cloud Drive je al jouw foto’s back-uppen. Ongeacht of het nou om simpele jpg bestanden gaat of complete RAW bestanden. Bovendien kun je binnen dit abonnement ook nog maximaal 5GB aan persoonlijke video’s veiligstellen bij Amazon.

Maak je veel familiefilmpjes, dan is die 5GB natuurlijk zo vol. Als alternatief biedt Amazon een abonnement aan voor $59,99 per jaar. Dit is heel wat meer, maar dan maakt het echt niet meer uit wat en hoeveel je op de servers van Amazon veilig stelt.

Wanneer je met de dienst aan de slag gaat, kun je een Windows of Mac app downloaden om in één keer alle nodige mappen te synchroniseren met de servers van Amazon. Daarnaast is er ook een mobiele app om foto’s van smartphone en tablet veilig te stellen.

Voor je een gat in de lucht springt, moet je wel weten dat de servers van Amazon in de VS staan en ander de daar geldende privacy regelingen vallen. Mij interesseert het niet zo, maar als je daar gevoelig voor bent moet je toch even een alternatief zoeken.

We hebben in de tussentijd ook even contact gezocht met NAS fabrikanten. Synology, QNAP en Asustor geven aan voorlopig alleen de Amazon S3 diensten te ondersteunen. Wel houden ze deze dienst in de gaten omdat het kostentechnisch best interessant is.

Update 08-04-2015: QNAP heeft aangegeven dat de Amazon Personal Cloud vanaf september ondersteund zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.