Nieuw: TomTom GO Basic en TomTom GO Camper

TomTom kondigt vandaag twee nieuwe versies van ons favoriete navigatiesysteem; de TomTom GO. Allereerst is er nu de Basic versie als het ideale navigatiesysteem waar iedereen blij van wordt. Voor de reislustigen is er nu ook de TomTom GO Camper versie. De grijze generatie die door Europa doolt buiten de schoolvakanties en gezinnen met een sleurhut kunnen nu probleemloos hun bestemming bereiken. Geen lastige wegen waar je niet kan keren of enge bergweggetjes die de kortste weg zijn, maar niet handig voor campers of caravans. Beide modellen met Lifetime* Maps en Traffic-updates, met daarbij een proefversie van TomTom Speed Cameras (drie maanden geldig). 

De instapper voor alle uitstapjes

De TomTom GO Basic houdt je gewoonten op de weg bij en voorspelt wanneer je naar veel bezochte plekken rijdt die opgeslagen zijn in My Places. Dankzij smart learning worden de voorspellingen naarmate je meer rijdt steeds accurater. Met TomTom MyDrive kun je voordat je de auto instapt eenvoudig trips plannen, routes creëren, het verkeer checken en favorieten vanaf je smartphone, tablet of pc opslaan.

Mike Schoofs, Managing Director van TomTom Consumer: “Met de nieuwe TomTom GO Basic maken we de krachtige TomTom-navigatie voor alle bestuurders beschikbaar. Het beste van onze technologieën komt samen in één navigatiesysteem; van onze befaamde verkeersdienst tot smartphone-verbindingen en draadloze Wi-Fi-updates. Daarnaast is het ook nog eens ons goedkoopste navigatiesysteem ooit.”

Het plannen van vakanties is voortaan leuker dan ooit, omdat je de mooiste autoroutes via TomTom’s platform TomTom Road Trips kan ontdekken. Hiermee kun je je avonturen in de bergen, op kustwegen en in bossen zelf samenstellen. Daarnaast kun je bestemmingen die op je smartphone staan toevoegen via TomTom MyDrive.

De TomTom GO Basic, met volledig interactief touchscreen van 5 of 6 inch, is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een pre-order in TomTom’s online store en bij geselecteerde e-tailers. Het product ligt medio mei in de schappen voor €159,- (5 inch) / €179,- (6 inch).

Camper of caravan?

De TomTom Camper bevat Lifetime* Camper- en Caravan World-kaarten, die verzekeren dat je op de weg rijdt die past bij je voertuigtype, -grootte, -gewicht en -snelheid. Daarnaast zijn er exclusieve op campers gerichte POI’s van partners als ADAC en ANWB geïntegreerd, waardoor je kampeerplekken en campings op je route kan vinden. Het plannen van je vakantie is nu nog leuker gemaakt met TomTom’s platform, TomTom Road Trips. Hiermee kun je je avonturen in de bergen, op kustwegen en in bossen zelf samenstellen. Daarnaast kun je bestemmingen die op je smartphone staan toevoegen via TomTom MyDrive.

De TomTom GO Camper, met volledig interactief touchscreen van 6 inch, is verkrijgbaar voor een pre-order in TomTom’s online store en bij geselecteerde e-tailers. Het product ligt medio mei in de schappen voor €399,-.

Eén reactie

 1. Afgelopen woensdag TomTom go camper gekocht, vandaag vrijdag weer teruggebracht. Normaal gesproken rekent het systeem de route opnieuw door wanneer je van de snelweg af gaat en over provinciale weg verder wilt. Mijn eerste instelling was camper light. Vanaf 2 baans provinciale weg wil TomTom mij vervolgens over smalle landweg de route laten afkorten. Kort daarna wil het systeem mij diverse keren terug laten rijden via zandwegen/doodlopende wegen/niet openbare paden. Tot de laatste 130 meter voor mijn huis meerdere “ adviezen” gekregen om om te draaien.
  Daarna route opnieuw gereden maar nu ingesteld op “auto” met helaas zelfde resultaat. Dit geeft mijn geen enkel vertrouwen om dit apparaat te gebruiken wanneer ik met de caravan ga rijden. Heb foto’s van de situaties als bewijs voor TomTom meegenomen naar de verkoper. Kaarten waren actueel.
  Verkoper was uiteindelijk zo coulant om het apparaat om te ruilen voor de Garmin 770 LMT-D.
  Dezelfde route werd door de Garmin zonder enige onderbreking van begin tot eind correct aangegeven.
  Het lijkt erop dat de kaarten van de TomTom go camper toch niet zo actueel zijn en het lijkt er op dat het systeem, zelfs met instelling “auto” , alleen grote vrachtauto routes hanteert??? Maar waarom dan al die zinloze en onmogelijke omleidings- en terugkeeradviezen?
  Voor mij was deze tomtom uitvoering helaas geen succes en voor verbetering vatbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.