Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Smartphonemaker ZTE krijgt tweede kans

De Chinese smartphonebouwer ZTE lijkt ontzettend veel geluk te hebben. Het bedrijf heeft vanuit de VS een handelsverbod van 7 jaar aan de broek hangen. Echter is het bedrijf dusdanig afhankelijk van technologie, dat het bedrijf hierdoor dreigde kapot te gaan.

ZTE stuurde al eerder personeel naar huis omdat er gewoon geen werk meer was. Daarop zijn de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald Trump met elkaar in gesprek gekomen. Met het sluiten van ZTE zouden enorm veel Chinezen hun banen verliezen. Daarop heeft Trump het bedrijf een tweede kans gegund.

ZTE kreeg het handelsverbod omdat het bedrijf illegaal technologie aan Noord-korea verkocht. Hoewel het bedrijf in eerste instantie een boete kreeg en het personeel moest straffen dat verantwoordelijk was voor de deal, besloot de VS tot een handelsverbod omdat de strafmaat niet hoog genoeg lag. Dat draait de VS nu dus terug om het merk van de ondergang te verliezen. Immers verdienen bedrijven in de VS ook sterk aan ZTE. Denk aan Qualcomm die de chipsets levert en Google dat Google Services licenties verkoopt voor de Android smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.