Google I/O: Nieuwe functies Gmail, Nieuws en Foto’s

Tijdens Google I/O zijn de nodige nieuwe functies voor Google’s online diensten gepresenteerd. We bespreken de belangrijkste updates met je.

Google Foto’s

Allereerst krijgt Google Foto’s een bijzondere optie voor iedereen die oude zwart-wit foto’s uit familiealbums aan het verzamelen is op de dienst. Het systeem van Google Foto’s is binnenkort in staat om zwart-wit foto’s zelfstandig in te kleuren.

Daarnaast zal Google Foto’s in staat zijn om meer correcties zelfstandig uit te voeren. Zo worden foto’s die onderbelicht of overbelicht zijn automatisch gecorrigeerd om zo veel mogelijk uit het beeld te halen.

Google Nieuws App

Google gaat de Google Nieuws app voor iOS en Android flink aanpakken. De app krijgt meer ruimte voor beeld en tekst op basis van wat gebruikers aan Google Assistant vragen. De app zal later dit jaar ook bij ons beschikbaar zijn. Dit zal afhankelijk zijn van de lancering van Google Assistant in Nederland.

Gmail

Google’s Gmail kent al een functie om reacties op e-mails te voorspellen in de vorm van snelle antwoorden. Google gaat nu op basis van jouw gebruiksgeschiedenis voorspellen hoe jij op een e-mail gaat reageren. In veel gevallen zal Google aan één woord genoeg hebben om een complete zin te voorspellen. Zo moeten met name mobiele gebruikers minder tijd kwijt zijn om te reageren op e-mail berichten.

Opvallend is dat Google ook morsecode gaat ondersteunen in haar toetsenbord. Niet voor al die hobbyisten die nog met een seinsleuteltje achter een oude zendinstallatie zitten, maar voor gehandicapten. Op het moment dat ze met een lichaamsdeel een tikkende beweging kunnen maken, kunnen ze toch leren om berichten te tikken. Slim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events