Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google I/O: Google Home en Assistant komen naar Nederland

Tijdens het Google I/O evenement in de VS heeft Google bevestigd dat Nederland Google Home en Google Assistant gaat krijgen. Daarmee kunnen we binnenkort ook andere Google gadgets kopen die tot nu toe niet officieel naar Nederland werden gebracht.

Onbekend wanneer

Wanneer Google Home en Google Assistant precies worden gelanceerd is nog niet bekend. Google werkt hard aan de vertaling naar het Nederlands en is ook al met een beta test bezig. Wel weten we nu met zekerheid dat de lancering dit jaar zal zijn. Zeer waarschijnlijk hoopt Google op een plekje onder de boom of in de zak.

Google Home vs. Amazon Echo

Daarmee volgt Google een hele andere route dan Amazon. Amazon lanceerde vorig jaar al haar Amazon Echo speakers in Nederland waardoor we Alexa kunnen gebruiken. Alexa ondersteund veel meer apparaten dan Google Home, maar Alexa spreekt vooralsnog alleen Engels. Een Nederlandse Alexa lijkt nog niet op de planning te staan. Het wordt dus de keuze tussen het best ondersteunde platform of het gemak van een Nederlandse virtuele assistent. Bovendien is onze ervaring dat de Assistant het best personen uit elkaar kan houden en dus het best gerichte antwoorden kan geven.

Zelfstandig telefoneren

Met Google Assistant hoeven oma en opa zich ook niet langer alleen te voelen. Google test momenteel een functie waarbij het systeem zelfstandig telefoongesprekken kan voeren. Zo kun je de asistant opdracht geven de kapper te bellen en een afspraak in te plannen. Wanneer deze functie komt is nog onbekend. Vooralsnog is dit echt een test.

Natuurlijke spraak

Google heeft hard gewerkt aan de AI van Google Home. Zo wordt het voeren van gesprekken nog natuurlijker. Hierdoor kun je direct feedback geven op antwoorden van Google Asisstant zonder het startwoord Hey Google te gebruiken.

Bekende stemmen

Ook krijgt Google Asisstant meer stemmen waar je uit kunt kiezen. Zo heeft voor de Engelse versie John Legend zijn stem op laten nemen voor de virtuele assistent. Wellicht mogen we hier dus luisteren naar stemmen als die van Famke Louise of Katja Schuurman. Het gebruik van bekende stemmen was na de eeuwwisseling een enorm succes voor navigatiesystemen als die van TomTom.

Google Home kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.