Deze week staat weer helemaal in het teken van Google. Het bedrijf organiseert deze week haar jaarlijkse I/O conferentie. Wat mag jij deze week qua aankondigingen verwachten?

VR en AR

Dit jaar verraste Facebook de markt met de ultra goedkope Oculus Go VR headset. Daarmee maakt Facebook een goede VR ervaring voor iedereen betaalbaar. Nu is Google aan zet om haar Google Cardboard gebruiker niet te verliezen aan het grote sociale netwerk. Hoe gaat Google dit aanpakken? Overigens; we kunnen je vertellen dat de Oculus Go VR gewoon op Android werkt, maar wel compleet is aangepast. Dus geen Google Play erop.

Android TV

Onlangs passeerde een Android TV HDMI stick bij het Amerikaanse FCC. Het zou dus goed kunnen dat we onze ChromeCasts massaal kunnen inruilen voor de volledige Android TV ervaring. Daarmee zou Google een volwaardig alternatief voor de Apple TV kunnen bieden.

Wear OS

Google heeft Android Wear eerder dit jaar omgedoopt tot Wear OS, mede om te onderstrepen dat deze devices ook gebruikt kunnen worden in samenwerking met iOS. We hopen op nieuwe functies zodat hardware bouwers weer redenen hebben om aan een nieuwe generatie smartwatches te kunnen werken.

Google Home

Google zal verder inzetten op haar Google Home platform. Hopelijk maakt Google de planning voor de ondersteuning van Google Home in Nederland officieel. Daarnaast verwachten we een sloot aan nieuwe functies en wellicht nieuwe partners. Als er al nieuwe hardware komt, zal het een nieuwe versie zijn van de originele Google Home speaker. De Google Home Mini en Google Home Max zijn nog maar net gelanceerd.

Google Assistant

En met het officieel maken van Google Home voor Nederland, zou dat natuurlijk ook gelden voor de Google Assistant. Deze virtuele assistent vormt de basis van het Google Home platform. Als Google Assistant in Nederland wordt gelanceerd, mogen we ook eindelijk de Google Pixel hardware kopen. Nu moeten we daarvoor gebruik maken van grijze import.

Google Lens 2.0

Om het landschap van de virtuele assistenten verder aan te vullen, verwachten we dat Google ook met Google Lens 2.0 komt. Een nieuwe app met beeldherkenning. Deze geeft je meer informatie over wat je op foto vastlegt.

Android Things

Ook groots op het programma is Android Things. Dit IoT platform werd voor het eerst gepresenteerd in 2016 en krijgt nu 8 sessies voor ontwikkelaars tijdens Google I/O. We verwachten dat Google het platform dan ook uit de beta haalt waardoor we ook echt Android Things hardware gaan zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.