Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Acer introduceert de ultralichte Swift notebook

Acer heeft afgelopen week haar Acer Swift gepresenteerd. Deze nieuwe 15” laptop is vooral ultralicht en weegt minder dan een kilo. Toch krijg je een volledige Windows 10 laptop met een bijzonder display.

De rand van het display van de Acer Swift meet iets meer dan 5mm dik waardoor het display 87,6% van de behuizing beslaat. Dat zien we nog niet heel vaak, maar levert wel een heel strak beeld op. Daarnaast heeft Acer de nodige beeldverbeteraars toegevoegd en een filter tegen schadelijk blauw licht van het display.

De behuizing is gemaakt van een magnesium/lithium legering. Waar de behuizing stevig moet zijn gebruikt Acer de combinatie van magnesium/aluminium. Het toetsenbord is verlicht. Er zit een SD kaartlezer in, twee USB 3.1 poorten en één USB-C Gen 2 poort.

De Acer Swift komt met 256GB of 512GB SSD opslagruimte en 16GB werkgeheugen. Er ligt een Intel Core chipset in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.