Jeroen
Jeroen

Review: Indacoin Cryptocurrency Exchange

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Meer dan 200 Coins!
  • Sinds 2013
  • Hoge privacy/Anonimiteit
  • Geen ID vertificatie
  • Snelste manier Bitcoin kopen (15 min nieuwe klanten)

THE BAD

  • Alleen Deb/Credit card betalingen
  • Hoge fee

Indacoin is een internationaal platform voor het kopen van cryptocurrencies, gevestigd in Londen. Indacoin is een uitblinker in twee opvallende zaken: Privacy en met deze service kunnen gebruikers meer dan 200 digitale valuta’s kopen met creditcards / betaalkaarten.

Indacoin is er al sinds het begin van de Bitcoin. Het Engelse bedrijf is opgericht in 2013 en is sindsdien succesvol in meer dan 100 landen actief, waaronder Canada, Groot-Brittannië, Nigeria, Duitsland, Rusland, Spanje, Brazilië, Singapore, Turkije en anderen. De enige landen waar ze niet werken, zijn de VS en China.

Creditcard

Wat Indacoin bijzonder maakt is dat zij ten eerste razendsnel zijn, ten tweede de hoogste anonimiteit bieden en ten derde alleen creditcard betalingen accepteren van Visa en Mastercards. Ja, juist. Geen Ideal, geen Paypal, geen bankoverschrijving, alleen creditcards. Het grote voordeel hiervan is dat je creditcard heel snel kunt verifieren. Om de verificatie te voltooien, moet je twee codes invoeren: de eerste die je van een telefoongesprek (ingesproken door een computerstem) ontvangt en de tweede code op jouw online kaartoverzicht (3 cijfers naast de betaling van Indacoin waar de meest recente transacties worden getoond). Houd er rekening mee dat het telefoonnummer dat je opgeeft, moet overeenkomen met de bankgegevens.

De eerste keer dat je gebruik maakt van Indacoin zijn er wat restricties opgelegd dit om misbruik te voorkomen. Is jouw creditcard namelijk gestolen, dan kan er niet direct 10.000 euro worden opgenomen in BTC. De regels variëren per land en de voorschriften van dat land. Bij de meeste landen geldt dat er de eerste transactie maximaal $ 200 kan worden uitgegeven (minimaal 50 trouwens). De tweede transactie die beschikbaar is op dag 4 naar je eerste opname is $ 400 en de derde limiet van de transactie is $ 600, welke beschikbaar is op de 7e dag. Al met al is de algehele beperking van de eerste maand $ 5.000, waarna de limiet verdwijnt. Het fijne van creditcard betalingen is dat jouw kaart sowieso goedgekeurd is, daarom heb je iedere coin binnen 10 minuten na betalen binnen. Dat is op dit moment de snelste exchange.

Waarom Indacoin

Waarom zou je voor Indacoin moeten kiezen? We nemen de voor- en nadelen van deze exchange met je door. Aan de ene kant is er geweldige beveiliging en ondersteuning, bestaande uit verschillende opties waar je naartoe kunt gaan. Vooral als het om ondersteuning gaat, zijn de live chat (hoewel niet 24/7 beschikbaar) en de directe telefoon welkom als alternatief voor de e-mail en FAQ-secties die doorgaans worden aangeboden.

Het bedrijf is gevestigd in Engeland, wat betekent dat de betrouwbaarheid van in de EU gevestigde bedrijven niet mag worden genegeerd. Bovendien is de site van Indacoin.com behoorlijk netjes en modern en biedt uitstekende informatie in de vorm van grafieken en nieuwsupdates. Een stukje veiligheid komt terug in het gebruik van alleen 3D beveiligde kaarten (zoals Visa en Mastercard) en dat je overal op de site een tweestaps beveiliging kun instellen, wat altijd aan te raden is.

 

Cypto Exchange App

Sinds 31 augustus 2017 is er een bèta van de Indacoin Android- app vrijgegeven, waarmee je Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Dash, Waves en meer dan 200 andere coins met een creditcard kunt kopen. Deze bèta is ondertussen uitgegroeid tot een volledige app en werkt perfect. Op dit moment is dit het enige platform waar je niet alleen crypto kunt kopen maar ook het geld op de kaarten kunt opnemen.

Conclusie

Indacoin is een gemakkelijke, snelle manier om crypto te kopen.De snelheid en privacy die geboden wordt is enorm goed, de beste tot nu toe. Je hoeft geen accounts aan te maken en mocht een bepaalde coin een enorm dip maken, dan kun je eigenlijk diret inspelen op de markt. Ook biedt Indacoin enorm veel coins aan, meer dan 200 verschillende. Reken daarna de service via hun online helpdesk mee en je lijkt een winnaar te hebben. Maar met al deze pluspunten komen hoge kosten voor opnames. Als we coins wilde kopen via de site of app viel het wel op dat de fees enorm zijn. Bij Indacoin kreeg ik 0,83 LTC voor 100 euro en bij een concentreren kreeg ik 1,01 LTC voor 100 euro. Dat is bijna 18% fee. Daarom moet je je afvragen wat je belangrijker vindt. Privacy, snelheid, anonimiteit of kosten? Kies maar.


Bedankt voor het lezen van deze cryptocurrency exchange review. Mocht je vragen hebben, dan horen we het graag. GadgetGear informeert graag, maar adviseert niet. Dat is de taak voor een financieel adviseur. Daarom kunnen er ook geen rechten worden ontleend aan onze reviews, al dan niet crypto gerelateerd. Laat je goed informeren, want het blijft beleggen met geld.

https://indacoin.com/widget/d1/widget?mainscheme=fc0&width=300&cur=BTC&discount=82527

kopen


→ Check de laagste prijs bij IndaCoin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.