GadgetGear.nl

Computest bewijst, auto’s Volkswagen groep nog steeds te hacken

Ze stonden al jaren met stop bovenaan als meest geliefde auto’s voor autodieven. Nederlandse studenten bewezen al eens hoe gemakkelijk de anti-diefstalsystemen van auto’s in de Volkswagen groep te hacken waren. Hoewel Volkswagen verbeteringen doorvoerde, bleek dit niet genoeg.

Onderzoekers van Computest hebben een recente Volkswagen Golf GTE en Audi A3 Sportbank E-tron gehackt. Daarbij konden ze zo diep in het systeem dat ze niet de controle van de rem- en gaspedalen konden overnemen. De boordsystemen van de auto’s waren mogelijk niet gekoppeld aan het systeem waarop Computest binnenkwam. Computest besloot bewust niet die bediening op te zoeken. Zowel draadloos als met een USB stick wisten de onderzoekers de auto’s binnen te komen.

Hoewel de automotive sector hard haar best doet, blijken fabrikanten qua software achterlopen op de ICT industrie. Ook qua veiligheid zo nu blijkt.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten