Ze stonden al jaren met stop bovenaan als meest geliefde auto’s voor autodieven. Nederlandse studenten bewezen al eens hoe gemakkelijk de anti-diefstalsystemen van auto’s in de Volkswagen groep te hacken waren. Hoewel Volkswagen verbeteringen doorvoerde, bleek dit niet genoeg.

Onderzoekers van Computest hebben een recente Volkswagen Golf GTE en Audi A3 Sportbank E-tron gehackt. Daarbij konden ze zo diep in het systeem dat ze niet de controle van de rem- en gaspedalen konden overnemen. De boordsystemen van de auto’s waren mogelijk niet gekoppeld aan het systeem waarop Computest binnenkwam. Computest besloot bewust niet die bediening op te zoeken. Zowel draadloos als met een USB stick wisten de onderzoekers de auto’s binnen te komen.

Hoewel de automotive sector hard haar best doet, blijken fabrikanten qua software achterlopen op de ICT industrie. Ook qua veiligheid zo nu blijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.