Archos introduceert de rugged Saphir 50x Android smartphone

Archos Saphir kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Archos heeft afgelopen week een nieuwe rugged smartphone geïntroduceerd. De Archos Saphir 50X is gemaakt voor gebruik in de bouw en in de outdoor sport.

De nieuwe Android smartphone krijgt een 5 inch display mee. Dit toestel heeft een 1.280×720 pixels resolutie. Het display is gesneden in een 16:9 beeldverhouding. Achterop het toestel plaatst Archos een 13 megapixel camera. Voorop krijg je een enkele 5 megapixel camera.

Het toestel draait op een quad-core processor met 2GB werkgeheugen en 16GB aan interne opslagruimte. Bovendien ligt er een dikke 4.000mAh accu in. Tezamen met de mogelijk energiezuinige chipset, zou dit weleens een hele bijzondere accuduur kunnen opleveren. Maar… dat is vooral speculatie van onze kant.

De behuizing van de Archos Saphir 50X is IP68 gecertificeerd en mag dus gewoon mee het water in tot een meter diepte. Het toestel moet blijven functioneren bij temperaturen van -20 tot +55 graden Celsius. Bij aankoop bevat het toestel nog Android 7. Het persbericht zegt niets over een mogelijke upgrade naar Android 8.0.

Hoewel de Archos Saphir 50X een stevige body en een flinke accu krijgt, weet het bedrijf er tot een prijskaartje van €159,99 aan te hangen. En dat is niet veel.

Archos Saphir kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder

Arjan Olsder