Tesla Model S
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Terugroepactie Tesla Model S Sedan

Tesla is een grote terugroepactie gestart voor haar Model S Sedan uitvoering. De auto’s blijken een probleem te hebben. Er zit een fout in de stuurbekrachtiging.

Tesla roept alle Model S Sedan auto’s terug die voor april 2016 zijn gebouwd. Daarna is kennelijk een ander systeem gebruikt of een aanpassing uitgevoerd op het stuurbekrachtigingssysteem. In totaal moeten 123.000 elektrische auto’s terug naar de dealers.

Het probleem lijkt hem te zitten in de bouten van de stuurbekrachtiging. Hierop kan roestvorming ontstaan. Dit vond vooral plaats in koude landen waar veel pekel op de weg werd gestrooid. Een deel van de stuurbekrachtiging wordt vervangen om het probleem op te lossen. Zover bekend bij Tesla, heeft het probleem nog niet voor ongelukken gezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.