Jeroen
Jeroen

Review: SATOS Cryptocurrency Exchange

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Voordeligste Nederlandse Exchange
  • Geen accounts
  • Snel Support
  • Na verificatie snel BTC

THE BAD

  • Verificatie duurt lang (4 uur)

Om vreemde valuta zoals Bitcoin te kopen heb je een geldwisselkantoor nodig. Online noemen we dit een Exchange. De komende maanden nemen we zo nu en dan zo’n Exchange onder de loep. Deze afgelopen week hebben gekozen om SATOS uitgebreid te testen. Lees het verslag hier!

Bitcoin! Wie kent het tegenwoordig niet?! We hebben er allemaal wel van gehoord, maar lang niet iedereen heeft ze. Dit artikel gebruiken we niet zo zeer om uit te leggen wat de Bitcoin is en hoe het werkt, maar hoe de Exchange SATOS werkt. Wil je wat meer uitleg over de Bitcoin en cryptocurrency zelf? Lees dan ons artikel over Bitcoin.

SATOS

SATOS.nl is een Nederlands in- en verkoop platform voor Bitcoin en andere cryptocurrency. Het team is gevestigd in Lelystad en het feit dat het een Nederlandse exchange is, dat geeft mij persoonlijk meer vertrouwen. Het is toch soms nog iets onwerkelijks, digitale valuta kopen via internet. Als je crypto koopt bij een Nederlands bedrijf, dan voelt dat ieder geval iets zekerder.

Het eerste dat me opvalt bij SATOS is dat ze enorm open zijn qua zaken. Dus je kunt een adres vinden, ze zijn transparant over het verdienmodel en ze verplichten je niet om een account aan te maken, of om je aangekochte crypto eerst onder te brengen bij hun eigen wallet, van waar je weer moet verzenden met kosten. Nee, gewoon simpel.

Wat biedt SATOS?

Allereerst natuurlijk Bitcoin. Niet alleen inkoop, maar ook verkoop. Naast deze hoofd Crypto bieden ze nog een aantal andere grote spelers. De Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash (één van de succesvolle hard forks van de BTC).

Een geldwisselkantoor, zoals waar we vroeger ons Frans Franken wisselde voor Guldens, brengt kosten in rekening. Dat doet de Exchange voor Bitcoin ook. Ze zitten iets hoger in de prijs dan bijvoorbeeld de directe koerswaarde die je op de markt tegenkomt. De reden hiervoor is omdat zij uiteraard zelf een grote hoeveelheid crypto op voorraad moeten hebben, dat risico lopen zij dus. Ook moeten zij uiteraard behalve de website, ook hun team de beveiliging en marketing betalen, dus dat verklaard waarom je iets meer betaald. Toch blijkt SATOS uit de resultaten van bitcoinsvergelijken.nl de goedkoopste op dit moment.

Ze bieden naast de valuta ook een supportservice én een snelle! SATOS is bereikbaar via live chat, telefoon, e-mail, Twitter en Facebook. Dat is niet uniek, maar het komt niet veel voor. Het is een prettige gedachte dat wanneer je jouw centen digitaal verruild je een beetje support kunt verwachten wanneer jij dat wilt.

Hoe werkt SATOS?

SATOS heeft een mooi filmpje laten maken. Die zal ik via Youtube eventjes delen, want dat legt het wel erg gemakkelijk uit. Ook zonder filmpje is het niet moeilijk. De exchange van SATOS is vrij snel. Niet de eerste keer, want je moet je e-mailadres en je betaalrekening verifiëren. Hou hier rekening mee. Als je niet zeker weet of je Bitcoin wilt kopen, dan kan je wel alvast deze stappen doorlopen dat wanneer je wél de stap wilt maken om te investeren, je het kan doen op het exacte moment dat je kiest. Dit in verband met interessante koersschommelingen.

https://www.youtube.com/watch?v=RHe3XGtJR_c&t=24s

 

Het eerste dat je moet weten is dat er een minimaal te besteden bedrag geldt van € 100,-. Met dit bedrag kun je bijvoorbeeld 0,6629 LTC kopen. Dit is bij Litebit.eu 0,657018. Je kiest eerst het soort coin dat je wilt kopen. Dan kan kies je de hoeveelheid. Dit kan in de coin of in euro’s. Dus 100,- euro is 0.6629 LTC of je kiest bijvoorbeeld voor 1 LTC.

Oké, volgende stap. Je moet een aantal gegevens invullen. Je e-mailadres, je walletadres en je bank. Je kunt namelijk direct via Ideal betalen. Zoals ik al eerder zei valt het op dat je geen heel account hoeft aan te maken. Dat geeft dus een extra stukje privacy. Wel moeten er zaken geverifieerd worden. Als eerste je mail, want je ontvangt de volgende melding:

Bedankt voor je bestelling! Het is ons opgevallen dat je dit email adres voor de eerste keer gebruikt. Om je bestelling te verwerken dien je dit email adres te verifiëren, dit kun je doen door op onderstaande link te klikken.

Hetzelfde geldt voor je bankrekening. Dat heeft een nadeel. Laat ik beginnen met het voordeel. Het verifiëren van je bankgegevens door een ideal betaling te verrichten van een cent zorgt ervoor dat jouw bankgegevens bekend zijn bij SATOS. Dat betekent dat SATOS kan aantonen bij de Belastingdienst of de overheid, wanneer het fraudegevoelige zaken betreft kan aantonen wie hun klanten zijn.  Dit voorkomt dat criminelen Bitcoin bestellen om anoniem via Wallet adressen geld door te sluizen.

Zelf omschrijven ze het ook mooi: Ondanks dat de maatregelen het koopproces iets ingewikkelder maken, zijn wij ervan overtuigd dat het goed is om op deze manier fraude tegen te gaan. Ook beschermen we op deze manier klanten tegen fraude en zorgen we er samen voor dat Bitcoin in een goed daglicht komt te staan.

Wanneer je dus voor het eerst bestelt krijg je dit bericht:

Het is ons opgevallen dat het bankrekeningnummer voor deze bestelling voor de eerste keer gebruikt wordt. Om je bestelling te verwerken verzoeken we je vriendelijk onderstaande instructies te volgen en dit bankrekeningnummer te verifiëren. Dit is een eenmalig proces. Zodra we je betaling ontvangen wordt je bestelling vrijwel direct verwerkt.

Als je dit eenmalig hebt gedaan kan je enorm snel Bitcoin kopen en verkopen. Houd hier dus wel rekening mee als je snel wilt genieten van een bepaalde koersdaling. Deze bankrekening-verificatie duurt doorgaan 4 kantooruren. Zo zal je binnen een werkdag geverifieerd zijn. De koers wordt bij betaling aangehouden en zal niet meer veranderen

Conclusie

SATOS is een Exchange die op veel vlakken overeenkomt met de Exchanges in Nederland. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Bij SATOS heb je geen account nodig, je kunt eenvoudig kopen en direct naar je wallet laten versturen. Dit geeft een stukje extra privacy en veiligheid. Je loopt dus geen risico dat jouw gekochte Bitcoin in hun online wallet wordt gehackt, want zij hebben geen online wallet.  Hun support is snel en overdag, tijdens kantoortijden zeer goed te bereiken voor problemen klein en groot. Naast deze punten is SATOS op dit moment één van de voordeligste exchanges.

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij SATOS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.