Jeroen
Jeroen

Wat zijn Bitcoins nu eigenlijk en hoe koop ik Bitcoins? Een stap-voor-stap Guide om Bitcoins te kopen

Hoe koop ik Bitcoins? Die vraag horen wij veel. Vooral na onze laatste review over de Trezor Hardware Wallet geven we graag wat extra uitleg. Terecht, want er komt best wel wat bij kijken. Juist omdat de Bitcoin koers na een snoekduik naar beneden, weer richting de maan lijkt te gaan is het weer interessant om in te stappen. Let wel op dat je dit met mate doet en met kleine bedragen. Gebruik nooit je spaargeld of geld dat je niet kunt missen. Ook zijn wij geen financieel adviseurs en kan GadgetGear niet verantwoordelijk worden gehouden voor jouw centen. Dat gezegd hebbende, lezen we eventjes verder.

Wat zijn Bitcoins?

Als eerst eventjes kort. Wat zijn Bitcoins eigenlijk? Bitcoins zijn een virtuele valuta, een betaalmiddel dat je dus niet in je hand kunt houden zoals cash geld, maar virtueel op een computer. Dat lijkt natuurlijk al een beetje vaag, maar dat zijn natuurlijk ook de cijfertjes op je bankrekening. Je hebt immers niet alleen contant geld. Bitcoins lijken vreemd en onbetrouwbaar, maar eerlijk gezegd dachten de mensen dat ook die voor het eerst muntgeld en briefgeld kregen in ruil voor hun goederen, in plaats van goederen.

Oke, maar wat zijn Bitcoins nu echt?

Wat zijn Bitcoins nu echt? Nou, bereid je voor op een stukje theorie dan! Bitcoins zijn digitaal geld en wat ze noemen een cryptcocurrency. Het is een digitale, decentrale munteenheid waarvan de koers fluctueert op de open markt. In tegenstelling tot de systemen waar we nu mee betalen, zoals bijvoorbeeld creditcards, is Bitcoin uitermate geschikt voor gebruik op het Internet. De Bitcoin is de naam van de munt en Blockchain is de techniek en technologie achter de munt. Want om een munt te maken, heb je wel een goede techniek nodig om veiligheid en transparantie te waarborgen.

Wat heeft Bitcoin met Blockchain te maken?

Nu gaan we wat dieper op de stof in. Een Bitcoin is dus de naam van de munt en de Blockchain is de techniek achter het bestaan van de munt. Blockchain is namelijk een vorm van databeheer. Het wordt vaker vergeleken met een online kasboek dat Bitcoin transacties boekt, bijhoudt en berekend. Hier zit geen persoon achter, maar een neutrale computer die niet gestuurd of omgekocht kan worden. Het is een zelf schrijvend programma, wat dus niet door de mensheid kan worden aangetast. Die mate van neutraliteit is natuurlijk erg populair. Wanneer er een bitcoin transactie wordt gedaan, wordt er een berekening gemaakt in het ‘kasboek’die door die berekening te maken, automatisch een andere Bitcoin transactie verifieert en afhandelt. Dus door een betaling te doen met Bitcoins, verifieer je ook onbewust iemand anders zijn betaling en wordt de ketting (de chain) van blokken alleen maar groter.

Heeft investeren in Bitcoins nog wel zin?

Investeren in de Bitcoin zelf lijkt op dit moment fantastisch, maar heeft het nog wel zin? Luister, je zal niet de enorme klapper maken die Bitcoin investeerders jaren geleden hebben gemaakt, want in het begin kostte een Bitcoin, een paar centen. Door de bekendheid en het succes van de Blockchain technologie werd de coin steeds meer waard. Nu, tien jaar later zitten we op 11.000 dollar. Vorige maand (januari) leek de BTC in te storten tot 6000 dollar. Vandaag (eind februari) zitten we alweer op 11.000 dollar. Het wisselt en schommelt dus, vooral als je december en januari bekijkt maar dit is ieder jaar. Een gouden tip is dus om tegen december goed te kijken om te verkopen en in januari te kopen.

Dat zal wel blijven, met verwachting van een stijgende lijn. Tot, ja tot iemand het hackt, of de bubbel barst. Niemand kan je garanderen dat je veel winst gaat maken of blijft maken. Sterker nog, stel dat de Bitcoin weer enorm stijgt. Jij heb 100,00 euro geïnvesteerd in Bitcoins. Dat is dus een 0,00blablabla deeltje. Maar stel dat de Bitcoin waarde enorm stijgt en één coin is niet 11.000 dollar is, maar straks 110.000 dollar. Dan heb jij opeens 1000,00 euro in plaats van die 100,00 euro. Wat als je dit wil laten uitbetalen. Wat als iedereen dit wil laten uitbetalen. Zijn de wisselkantoren waar je ooit de euro’s wisselde voor Bitcoins nog wel bereid om zoveel mensen uit te keren? Ik weet het niet. Daarom zou ik adviseren om niet te veel te investeren. Houd het leuk, interessant. Deze guide is ook voor de mensen die het leuk willen houden. Cryptohobbyisten.

 

Hoe kom ik aan Bitcoins?

Hoe je aan Bitcoins komt? Eigenlijk hetzelfde als vroeger vreemde valuta. Toen je jouw guldens nog ging wisselen voor Franse franken. Het werkt exact zo. Je zocht een wisselkantoor. Vaak een bank en je betaalde behalve je guldens naar Franse franken ook een transactiebedrag voor het wisselen. Voor de Bitcoin geldt dit ook. Je kunt in Nederland terecht bij een aantal wisselkantoren. Die zijn allebei gewoon online. Je hebt Bitvavo.comBitonic en Bitcoinmeester. Bitonic heeft een hogere ‘vanaf’ investering. Die stond op 200,- euro. Bij Bitcoinmeester kun je behalve wisselen, het ook opslaan in een eigen portemonnee (Wallet). Het minimum is 51,- euro. De één na de vijftig is omdat er direct één euro aan kosten wordt berekend om geld te laden in je portemonnee. Dat geld kun je daar dan omzetten tot Bitcoins. Een voordeel van Bitcoinmeester is dat je de top 10 Cryptomunten direct in je eigen wallet kunt kopen. Je kan dus, als je verder niet wilt traden op een exchange market, 10 verschillende coins kopen op Bitcoinmeester en daar lekker laten staan. Niet te lang, want uiteindelijk is een hardware wallet (zoals de Trezor of Nano S) de veiligste optie als je jouw coins hebt gekocht. Hetzelfde geldt voor Bitvavo. Hier kun je veel verschillende coins kopen en ze hebben geen echt minimum. Je stort gewoon euro’s op in je portefeuille en beslist zelf wat je exchangen voor welke coins. Erg makkelijk.

Als je Bitcoins koopt via Bitonic dan moet je wel een eigen Bitcoin Portemonnee hebben. Een Bitcoin wallet die erg geschikt is, is de Exchange Wallet van Binance. Maar wil je dit niet (handelen, maar gewoon hodlen) dan is Bitcoinmeester of Bitvavo wel de gemakkelijkste optie. Dus wil je wel bitcoins (of andere coins) maar wil je niet online handelen. Dan is een account op Bitcoinmeester op dit moment de gemakkelijkste optie.

Ik wil gewoon wat Bitcoin of andere Coins laten staan

Oke! Surf naar Bitcoinmeester en maak een account aan. Gebruik een privé bankrekening op jouw eigen naam om deze te verifiëren. Hiervoor moet je via Ideal 0,01 ct overmaken. Prima, toch. Een 30 minuten later (dit kan iets langer duren in het weekend) is je account al akkoord. Wat je dan doet is eerst euro’s toevoegen aan jouw wallet. Die euro’s kun je straks omzetten naar je favoriete coin. Laten we minimaal investeren en 50,- euro aan Bitcoin kopen. Minimum te investeren bedrag is 50,- euro, maar er staat dat er bij het toevoegen van euro’s aan je wallet, één euro naar Bitcoinmeester gaat. Oke, dus 51,- euro toevoegen aan je wallet. Dit gaat snel en via Ideal. 5 minuten later staat het in je account.

Nu kun je kiezen wat je gaat doen met je 50 euro in je wallet. Omzetten naar Bitcoin? Litecoin? Er staat nog veel meer. Google maar eens naar de 10 beste coins van 2018 om te kijken wat bij jou past. Bitcoin en Litecoin zijn het meest stabiel. Ripple lijkt ook een goede keus, de laatste is rond de euro per coin, dus je zou ieder geval 50 Ripple (RPX) Coins kunnen kopen. Dat staat stoerder dan 0.000521 bitcoin (of zoiets), toch? Stel dat die Ripple nu volgend jaar een 10tje per coin waard is, dan heb je al weer 500 euro aan coins. Als ze floppen, dan ben je de 50 euro kwijt. Eigenlijk moet je in gedachten al afscheid nemen van je investering. Dan is een succesje juist leuker. Als je de coins hebt omgezet via de Bitcoinmeester wallet, dan ben je klaar. Je kunt ze hier altijd bekijken. Persoonlijk zou ik een hardware wallet adviseren als je investering boven de 200 euro is, want een hardware wallet kost ongeveer 140 euro.

Ik wil Bitcoin kopen en handelen

Een Bitcoin wallet die erg geschikt is, is de Exchange Wallet van Binance. Dit is niet alleen een portemonnee waar je de coins kunt bekijken, maar ook een markt/beurs waar je anders soorten Bitcoins kunt kopen. Die worden Altcoins genoemd. Bekende Altcoins zijn bijvoorbeeld Ripples, Vibes, Litecoins, Ethereum, EOS, Monero, etc. Er zijn er heel veel. Coins die een paar cent kosten en Coins die veel geld kosten. De Bitcoin zelf is de allerduurste momenteel.

 

Oke, om je Euro’s te wisselen naar Bitcoins ga je dus eerst naar Binance. Je maakt een account aan en dat verifieer je met je mail. Als dat gelukt is ga je naar de site, log je in. Je sleept een puzzelstukje in een missende puzzel om te bewijzen dat je een persoon bent en geen computer en je bent binnen. Dan klik je bovenin op FUNDS, daarna op DESPOSIT, daarna vul je in BTC (dat is de afkorting van Bitoin. Of zoals op de print screen hieronder ETH voor Ehterem) en dan verschijnt er een adres. Dat adres is een lange code van letters en cijfers. Die is niet geheim, maar wel uniek en jouw code voor jouw Bitcoins. Naar dat adres kan iedereen Bitcoins overmaken. Type je het adres verkeerd of maak je de bekende fout om een andere coin dan Bitcoin naar het adres te sturen, dan ben je de coins kwijt. Iedere coin heeft een eigen adres. Dit is bijvoorbeeld mijn Dodgecoin adres: DDsDL5ZSDGGu5pz4o3Z1Jp4UFEF2vtQKCg . Hier kun je de DodgeCoin naar overmaken 😉

Oke, je weet nu dus je eigen Bitcoin adres. Die vul je in bij Bitonic of Bitcoinmeester en je verstuurt je coins naar je wallet. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Ga dus niet in paniek iedere keer F5 drukken op je Binance account, maar gebruik die tijd om de Binance app te downloaden. Heb je dat gedaan, open die en druk op FUNDS. Daar verschijnen je coins.

 

Ik heb Bitcoins en nu?

Als je Bitcoins hebt kun je twee dingen doen. Het laten staan in je wallet en hopen dat de munt ooit 100.000.000 waard wordt. Dan heb jij ook veel geld. Als de munt een klein beetje stijgt, dan heb je maar minimaal winst. Logisch. Wat je ook kunt doen is via de Binance app gaan handelen. Dat is kopen van andere coins en die betalen en laten uitbetalen met Bitcoins. Vanuit je appje betaal je dus alleen met Bitcoins. Kijk online eens naar coins die nieuw zijn, voordelig en waar een goede technologie of verhaal achter zitten. Neem de stap om een paar leuke coins te kopen. Koop bijvoorbeeld 50 of 100 kleine coins die nu nog een paar centen per stuk kosten en houd ze in de gaten. Als ze stijgen, verkoop ze met winst. Dalen ze, dan heb je een gok verloren. Zo is het spelletje. Het gemakkelijkste koop en verkoop je met de Binance app die je voor IOS ook kunt downloaden volg de aanwijzingen op dit pagina. Via Android kan je ’em gewoon in de store vinden.

Welke voor Coin moet ik kopen?

Ja, als we dat eens wisten? Er zijn een aantal populaire coins die door experts worden aangeraden, maar momenteel lijkt de BTC in een dalende koers te zitten, die dan ook alle Altcoins met zich meetrekt. Dus het blijft wat gokken. Als je een gok wilt nemen en je wilt in Altcoins gaan handelen, dan moet je weten dat je deze coins enkel met BTC kunt betalen. Oke, als je wilt gaan kopen dan open je de Binance app en druk je op je tabblat Market. Let op dat je onder de hoofdtab BTC kijkt, want je koopt je coins hier met BTC.

Heb je een Coin gevonden, bijvoorbeeld de Ethereum (ETH) dan kun ETH/BTC kopen. Je handelt dan in ETH tegen BTC. Als je er op klikt dan zie je een plaatje met een grafiek en een Buy en Sell knop. Je moet een minimaal bedrag kopen van iets van 0.002 BTC. Dat is iets van 25 euro of zo. (op dit moment). Het gemakkelijkste wat je kunt doen is één van de percentages aanklikken. Je ziet namelijk vlakbij de Buy en Sell knop ook 25, 50, 75 en 100%. Klik eens op 25% en je ziet direct hoeveel je dan koopt en hoeveel BTC dat kost. Druk op Buy en als je SUCCES ziet verschijnen is het gelukt. Heb je te laag geboden dan staat het tussen je Open Orders, je kunt dan je bod nog Cancelen en opnieuw proberen. Behalve de Ethereum, kun je ook Ripple, Vibes, XMR, EOS, etc kopen. Ik zou adviseren om de naam eens te Googlen en wat te lezen over de Coin en dan de prijs te bekijken. Want als een Coin te koop is voor een paar cent, dan kun je het meest verdienen als deze enorm stijgt. Koop je een hele dure coin zoals de Ethereum en deze stijgt een paar euro’s dan merk je daar niet veel van. Aan de andere kant is de Ethereum op dit moment de enige die niet zo hard daalt. Bekijk ook eventjes de grafiek, wat heeft de Coin gedaan de afgelopen maanden.

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze korte guide. Mochten er vragen zijn dan kun je altijd hieronder een berichtje achterlaten!

kopen


→ Check de laagste prijs bij https://www.bitcoinmeester.nl/?r=100017024

9 reacties

  1. Bitcoin-stieren zijn weer optimistisch en om een goede reden hebben we de prijs sterk zien handelen rond het ondersteuningsniveau van $ 35k. Desalniettemin beweegt bitcoin al enkele dagen als stieren in staat zijn om de Bitcoin-prijs op korte termijn boven dit weerstandsniveau te duwen, Nou, bitcoin is een van mijn inkomstenbronnen geweest en het is succesvol geweest omdat ik opnieuw mijn 1.5btc kon laten groeien tot 8btc binnen drie weken na de handel met dagelijkse signalen van Jeffery Williams, ik moet zeggen dat geen tijd ooit te laat is om te kopen en te beginnen handel. Jeffery William is bereikbaar via fxtrades.options at gmail. com voor vragen over winstgevende handelssystemen.

  2. Bitcoin-stieren zijn weer optimistisch en om een goede reden hebben we de prijs sterk zien handelen rond het ondersteuningsniveau van $ 35k. Desalniettemin beweegt bitcoin al enkele dagen als stieren in staat zijn om de Bitcoin-prijs op korte termijn boven dit weerstandsniveau te duwen, Nou, bitcoin is een van mijn inkomstenbronnen geweest en het is succesvol geweest omdat ik opnieuw mijn 1.5btc kon laten groeien tot 8btc binnen drie weken na de handel met dagelijkse signalen van Jeffery Williams, ik moet zeggen dat geen tijd ooit te laat is om te kopen en te beginnen handel. Jeffery William is bereikbaar via fxtrades.options@ gmail. com voor vragen over winstgevende handelssystemen.

  3. Kan ik in NL bitcoins kopen en ze na enige tijd verkopen in GM (Gambia) om daar bijvoorbeeld een huis te kopen?
    Is er een limiet wat je mag kopen en opnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.