KPN rolt nieuw landelijk IoT netwerk uit

KPN Logo

Enkele jaren geleden was KPN er vroeg bij met de uitrol van een landelijk dekkend LoRa netwerk. Dit netwerk richt zich op IoT apparaten met weinig data uitwisseling. Daar komt nu een tweede IoT netwerk bij.

Deze week rolt KPN een LTE-M netwerk uit. Een netwerk op basis van LTE technologie, gericht op IoT. Via het LTE-M netwerk kunnen IoT apparaten iets sneller communiceren en is het een stuk gemakkelijker om grotere hoeveelheden data uit te wisselen. Voor echt zwaar IoT gebruik blijft KPN haar 4G M2M netwerk adviseren.

KPN is al een tijdje bezig met de uitrol van LTE-M. De provider is eind 2017 al gestart met het activeren van LTE-M op haar zendmasten.

Vooralsnog blijven LoRa en LTE-M vooral netwerken die door grote organisaties worden ingezet. Voor consumenten zien we toch nog vooral gadgets als voertuig trackers waar vaak het abonnement al in is afbetaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.