Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Kaspersky: Mannen online wraaklustiger dan vrouwen

Met het digitale tijdperk hebben we niet langer alleen de gewone vakantiefoto’s om over te vechten. Sterker nog, zaken als revengeporn zijn ook al heel normaal aan het worden. Kaspersky onderzocht hoe ver we als mens gaan op internet.

Uit het wereldwijde onderzoek blijkt dat 21% van de respondenten communicatie van de ex-partner bespioneerd als daar nog toegang toe is. Dit kan omdat we netjes alles delen met onze partners. Zo’n 70 procent kent elkaars wachtwoorden, pincodes etc.

Daarnaast bewaard 14% pikante berichten van de partner. 12% heeft intieme foto’s van zichtzelf op zijn of haar toestel en 11% intieme foto’s waar beiden op te zien zijn. Ook financiële en werk gerelateerde data wordt met gemak gedeeld met partners.

17% van de mannen deelt privé informatie van zijn ex online terwijl slechts 7% van de vrouwen dit doet. 55% van de vrouwen verwijderd ook netjes persoonlijke data van de ex van zijn of haar toestel na de relatiebreuk. Bij de mannen is dit slechts 49%. Als het gaat om het bespioneren van de ex, is de vrouw wel actiever. 33% van de vrouwen doet dit, ten opzichte van 28% van de mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.