OnePlus: Smartphone verslavender dan Alcohol onder jongeren

OnePlus 8 Achterkant

OnePlus heeft een bijzonder onderzoek in Nederland laten uitvoeren. Met de lockdown besteden we allemaal meer tijd thuis en is de telefoon belangrijker dan ooit. Ook voor Nederlandse jongeren. 43% laat liever de alcohol staan dan dat ze de telefoon moeten missen.

Sterker nog, 10% van de Nederlandse jongeren vindt de smartphone belangrijker dan seks. Wanneer de telefoon bijna leeg is, is dat voor 61% van de jongeren ook echt het moment dat ze stress ervaren. Als er geen lader voor handen is, is 6% van de jongeren zelfs bereid een nieuwe telefoon te kopen als oplossing (er is ook zoiets als een powerbank natuurlijk). Bij 91% van de jongeren ligt de telefoon ’s nachts in de slaapkamer. 8 tot 10 zorgen dat de telefoon ten alle tijden binnen handbereik ligt.

OnePlus voerde dit onderzoek uit onder 9.000 smartphonegebruikers van 18 tot 35 jaar, verspreid over heel Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.