Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy Note20 Ultra Koperkleurig
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

1 miljoen Nederlandse smart home gebruikers voor Samsung

Jaren geleden probeerde Samsung een smart home platform onder eigen naam op te richten. Dat werkte niet echt. Met de overname van SmartThings lukte het Samsung wel om de markt te betreden en inmiddels zijn 1 miljoen Nederlanders op het Samsung platform aangesloten.

Het onderzoek

1 op de 14 volwassenen is dus geregistreerd op het smart home platform van Samsung. Samsung heeft onderzoek laten uitvoeren door DVJ Insights onder 1.763 Nederlanders. Daaruit blijkt ook dat 4 op de 10 Nederlanders positief zijn over het smart home. Zij verwachten onder anderen besparingen op energie en waterverbruik door gebruik te maken van slimme apparaten.

De kracht van het SmartThings platform

Het voordeel is dat SmartThings tijdens de overname door Samsung al redelijk populair was bij andere merken. Inmiddels is die populariteit alleen maar groter geworden. Naast Samsung zijn nog zo’n 130 merken aan te sturen vanaf het SmartThings platform. Denk daarbij aan merken als Philips Hue, Ring en Honeywell.

Eén reactie

  1. Volgens mij worden hier twee dingen door elkaar gehaald. SmartThings wordt volgens mij standaard geïnstalleerd op Samsung telefoons. Dat zijn echter geen actieve, maar wel geregistreerde, gebruikers. In mijn omgeving ken ik in in ieder geval niemand die met dat platform werkt. Dat 4 op de 10 Nederlanders positief staan tegenover een ‘smart home’ is natuurlijk heel wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.