Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fitbit introduceert goedkopere smartwatch

Met de Fitbit Ionic bracht de expert in wearables voor het eerst een echte smartwatch op de markt. Voor sporters natuurlijk. Met de Fitbit Versa komt er nu een goedkoper alternatief dat wel heel sterk op een Pebble smartwatch lijkt.

Fitbit Versa

De vergelijking met Pebble is natuurlijk niet vreemd. Fitbit kocht het vrolijke smartwatch merk voor haar technologie en sloot het meteen. Een zet die tegen het zere been was van veel Pebble gebruikers.

De nieuwe Fitbit Versa beschikt over een vierkant 300×300 pixels display. GPS ontbreekt, maar een hartslagmeter is wel aanwezig. Er komt zelfs een special edition die NFC betalingen kan ondersteunen. De accuduur moet op een indrukwekkende 4 dagen komen te liggen.

De Fitbit Versa ligt vanaf april in de winkel. In de VS gaat het slimme klokje $199,95 kosten.

Fitbit OS 2.0

Met de Fitbit Versa introduceert Fitbit ook haar tweede generatie van het eigen besturingssysteem. Fitbit maakt geen gebruik van het populaire Android Wear, maar heeft met de kennis van Pebble een eigen besturingssysteem en app store ontwikkeld. Hierdoor heeft Fitbit alle touwtjes beter in de hand, maar moet het ook harder werken om ontwikkelaars voor zich te winnen.

Het voordeel van een eigen besturingssysteem is dat Fitbit het ook beter af kan stemmen op haar doelgroep. En dat zijn sporters. Het nieuwe dashboard maakt het nog gemakkelijk om snel oefeningen te starten en begeleiding te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.