Arjan Olsder
Arjan Olsder

Busch-Jaeger integreert thuisaccu met smart home netwerk

Binnen Het Innovatieve Huis maken we al een tijdje gebruik van het Free@Home platform van Busch-Jaeger. Het merk maakt het nu mogelijk om als eerste een thuisaccu aan een smart home platform te koppelen.

Thuisaccu’s zijn belangrijk. Deze accu’s kunnen als noodstroom dienen wanneer er een stroomuitval op het elektriciteitsnet is en in bepaalde landen kunnen ze ook de nadelige gevolgen van teruglevering aan het energienet voorkomen wanneer je zelf energie opwekt. Maar… het gros van de accu’s is niet heel smart.

Met de Busch-REACT levert Busch-Jeager nu een thuisaccu die volledig te integreren is in het Free@Home platform. Zo is het als gebruiker mogelijk om het huis slimme acties uit te laten voeren op basis van de energievoorraden in de Busch-REACT accu. Zo kunnen grootverbruikers in huis bijvoorbeeld worden aangezet op het moment dat de energievoorraad hoog is en kunnen andere acties in huis worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld een Philips Hue lamp aanzetten om de status van de accu te communiceren wanneer je er niet bij in de buurt bent.

De communicatie tussen Busch-REACT en Free@Home verloopt niet via de bus kabel of het draadloze protocol van Busch-Jaeger. Als we de diagram mogen geloven, maakt het systeem gebruikt van IP communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.