GadgetGear.nl

Android Wear is nu Wear OS

Google is begonnen met het herstructureren van haar Android Wear merk. Voortaan gaat het ultramobiele besturingssysteem verder als Wear OS en dat kan interessante gevolgen hebben.

Tot nu toe hanteerde Google Android gerelateerde namen voor speciale versies van Android voor specifieke apparaten. Bijvoorbeeld Android Wear dat zich richt op de markt van de wearables. Gezien die apparaten een veel lichtere chipset hebben is het niet wenselijk er een volwaardige Android versie op te plaatsen.

Datzelfde kan mogelijk ook gaan gelden voor Android TV. Het is niet ondenkbaar dat Google dat gaat hernoemen naar TV OS. Een benaming die niet alleen korter is, maar ook neutraler.

Voor Android Wear apparaten zijn namelijk niet alleen Android gebruikers interessant. Veel smartwatches worden al verkocht aan iPhone gebruikers. Echter kan de naam Android Wear daar voor nogal wat verwarring zorgen. Immers klinkt het alsof een Android Wear apparaat echt ontwikkeld is om alleen met Android overweg te kunnen.

Ook voor TV’s kan deze neutraliteit voordelen opleveren. Met name de eerste versies van Android TV waren best slecht. Google zou die geschiedenis van zich af kunnen schudden. Bovendien kunnen ook daar zieltjes gewonnen worden in het Apple kamp waar veel mensen toch een allergie voor Android lijken te hebben.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten