Amazon koopt slimme deurbel Ring

Amazon heeft opnieuw een grote overname gedaan om haar positie in de domotica markt te verstevigen. Het bedrijf trekt een miljard uit om Ring over te nemen.

De overname kan voor Ring gebruikers grote gevolgen hebben. Het positieve is dat de integratie met andere Amazon hardware beter gaat worden. Zo is Amazon onder anderen bezig met een systeem waardoor je Amazon bezorgers beperkte toegang kunt geven tot jouw huis. Ring past prima in deze visie. Ook verwachten we dat de Ring snel de mogelijkheid zal krijgen om camerabeelden op Amazon’s speakers met display te laten zien. Bijvoorbeeld de Amazon Show.

Een nadeel is er ook. Sinds 2015 liggen Google en Amazon met elkaar overhoop. Het zou dus goed kunnen zijn dat Google Home eigenaren op korte termijn hun virtuele assistent niet meer met de slimme deurbel kunnen koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram