Het is alweer ruim een week geleden dat Elon Musk een Tesla Roadster de ruimte in schoot. En inmiddels weten we ook allemaal dat lang niet alles volgens plan verliep.

Op de speciale website Whereisroadster.com wordt bijgehouden waar de Tesla Roadster zich ongeveer zou moeten bevinden. Op dit moment is dat ongeveer 3,54 miljoen kilometer bij ons vandaan. Met een vaartje van 10.851 kilometer per uur kunnen we stellen dat de concurrenten van Tesla moeite zullen hebben deze snelheid te verbreken ;-).

Tesla geeft een garantie op de auto tot 36.000 mijl. Die garantie is nu al zo’n 607 keer overschreden. Ook heeft de site berekend dat de Tesla momenteel 1,35545 liter per kilometer heeft verbruikt. Waarschijnlijk op basis van de liters brandstof van de Falcon Heavy. Naarmate de Roadster verder het universum in schiet, zou dit getal nog veel lager moeten komen te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.