Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Archos introduceert de slimme Hello speaker

Ook Archos gaat Google Assistant dit jaar een gezicht geven. Ditmaal in de vorm van de Archos Hello speaker. Een opvallende nieuwe Android gadget die je zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen.

De Archos Hello bestaat uit een speaker en een 7 inch HD of 8.4 inch Full HD touchscreen. Het systeem draait in de basis op Android 8 Oreo en concentreert zich op het gebruik van Google Assistant. Zo kun je de speaker met de stem bedienen, maar krijg je niet alleen gesproken feedback. Wanneer je om het weer vraagt, kan de speaker ook grafieken op het display laten zien.

De basis van het systeem is een quad-core chipset met 2GB aan werkgeheugen. De kans is klein dat je hardcore gaat gamen op het systeem, dus die specs zijn prima voor Android. De 16GB opslagruimte is royaal genoeg voor een aardige lijst met apps.

Dat het echt een Google Home gerelateerd product is, zien we terug in de audio specs. Er ziet niet alleen een aardige speaker in, maar ook een microfoon opstelling die gericht is op Google Assistant gebruik. Deze bestaat uit vier microfoons om stemmen en achtergrondlawaai uit elkaar te houden. Met behulp van de 5 megapixel camera is het ook mogelijk Google Hello videogesprekken te voeren.

Opvallend is dat de Archos hello ook nog een accu meekrijgt van 4.000mAh. Dat is een flinke capaciteit en hint op buitengebruik van de Archos. In hoeverre het scherm presteert in zonlicht vertelt het persbericht helaas niet.

Beschikbaarheid

De Archos hello ligt vanaf de zomer in de winkel. Opvallend is dat de speaker relatief goedkoop gaat worden. Zo zal Archos €129 voor het 7 inch model vragen of €179 voor het 8.4 inch model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.